Pagani Huayra gaat eindelijk richting Amerika

Pagani Huayra zet voet aan wal in de VS
Niet enkel wij houden van de meesterlijke creaties van Pagani, ook de Amerikanen willen ervan mee genieten. Horacio himself bracht hun eindelijk goed nieuws, de Huayra maakt de oversteek!

In het verleden hadden de Amerikanen minder geluk. Door de strengere Amerikaanse eisen voor personenwagens en een extra paar lelijke sidemarkers maakten de C12 noch de Zonda de overtocht, tot groot verdriet van heel wat petrolheads daarginds. Als uitzondering op de regel wist een intelligente ondernemer toch een C12S het land binnen te krijgen, zogezegd voor testdoeleinden. De Amerikaan had namelijk een bedrijf in elektronica en had daardoor goede contacten bij Pagani. De bekendste Amerikaanse Pagani is waarschijnlijk wel de Zonda HH, die jammergenoeg in Genève geparkeerd staat.

Maar nu kunnen de vermogende Amerikanen eindelijk op een normale manier aanspraak maken op de Huayra met zijn bloedsnelle V12 en fabuleus motorgeluid. In Europa betalen we ongeveer €750.000, maar over De Grote Plas zou je maar liefst 1,4 miljoen moeten neerleggen, dollar wel te verstaan. Om de verkopen wat goed te regelen worden er 2 dealers geopend, beiden in California. In deze rijke buurt liggen de jetset topspots als Los Angeles (Beverly Hills) en San Francisco. De geruchtenmolen meldt dat er alreeds 30 pre-orders klaar liggen voor deze hypercar.

Eerder deze maand gingen de geruchten dat de Huayra toch niet zijn overgang ging maken, maar Horacio Pagani sprak dit tegen. Wel waren er wat problemen met de Amerikaanse overheid waardoor de eerste Amerikaanse Pagani maar eind 2012 geleverd zal worden, wat een half jaar later is dan verwacht. Door deze extra markt te openen voor Pagani wordt de productie van 20 exemplaren opgetrokken naar 50 per jaar, maximaal kunnen dat er 80 worden. In vergelijking met andere hypercars lijkt dit misschien weinig, maar tot vorig jaar had Pagani slechts een productiecapaciteit van 12 wagens per jaar!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...