24-uren van Spa: Audi R8 LMS overwint

24-uren Spa-Francorchamps
Timo Scheider stuurde gisteren de Audi R8 LMS van het Belgische WRT als eerste over de eindstreep.

Dr. Wolfgang Ulrich mag zich even gelukkig prijzen. Na een overwinning in Le Mans en een podiumplek bij de 24-uren van de Nürburgring nu ook een winst voor Audi in de 24-uren van Spa-Francorchamps. Na 545 ronden stuurde Timo Scheider de Audi van het Belgische WRT met het startnummer 33 als eerste over de eindstreep. De BMW Z4 van het Need For Speed Team-Schubert eindigde als tweede met een achterstand van twee ronden. Het podium werd vervolledigd door de SLS AMG van Kenneth Heyer, Thomas Jäger en Stéphane Lemeret.

De 24-uren van Spa-Francorchamps kende talrijke incidenten, die reeds vroeg in de race startten. Zo werd de Prospeed Porsche van Marc Goossens, die als eerste onderweg was, aangetikt door een andere wagen van het Prospeed Team. De race was voor hen meteen gehypothekeerd. Mechanische pech was echter ook schering en inslag. De organisator van de Blancpain Endurance Series koos nu eenmaal voor GT3-wagens, die volgens sommigen toch minder geschikt zijn voor een 24-uren race. Een positief aspect daaraan was echter het mooi opgevulde deelnemersveld, maar liefst 62 wagens verschenen aan de start op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps.

Audi domineerde de race quasi vanaf de start. Klokslag 20u was er zelfs voorlopig een volledig Audi-podium door het stelselmatig uitvallen van alle concurrenten. Helaas moesten ook enkele Audi’s het begeven, zodat alles afhing van de Audi R8 LMS met nummer 33. Gelukkig kon de wagen als een van de enige uit de problemen blijven en zo konden de twee DTM-piloten Timo Scheider en Mattias Ekström samen met de Belgische Greg Franchi de beker binnenrijven.

In de Pro-Am Cup werd de Sofrev ASP Ferrari de overwinnaar. De Gentleman Trophy werd behaald door het Belgische Level Racing met een Porsche, de GT4-categorie werd lange tijd gedomineerd door de Lotus Evora tot deze moest opgeven vanwege motorproblemen. De Nissan 370Z van RJN Motorsport ging zo met de overwinning aan de haal in deze categorie. In de Cup categorie tenslotte domineerde het Franse RMS, die met een Porsche hun directe concurrenten versloegen.(Foto’s: Blancpain Endurance Series)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...