Mitsubishi bevestigt Evo X opvolger

Mitsubishi Evo X
Mitsubishi heeft bevestigd dat er een vervanger komt voor de Evo X, het model zou wel in opzet verschillen van zijn voorganger.

Mitsubishi product directeur, Gayu Eusegi, heeft aan Autocar verklaard dat ondanks de grote vraag naar de Evo het merk niet volledig verder kan bouwen op dezelfde principes voor de volgende generatie. De nieuwe Evo zou daarom vermoedelijk over een hybride of elektrische aandrijflijn beschikken. Het merk benadrukt dat de Lancer Evolution steeds is geëvolueerd en daarbij steeds het best presterende model van het productgamma was. De volgende generatie zal ook evolueren, maar dan vooral door een nieuwe architectuur die gedicteerd wordt door de markt.

Volgens Autocar zal de volgende generatie Evo beschikken over een diesel-elektrische hybride aandrijflijn, speciaal ontwikkeld om de wagen te laten voldoen aan de heersende regels rond uitstoot en brandstofverbruik. De prestatiecijfers zouden wel nog steeds in lijn liggen met zijn voorganger: een sprint van 0 naar 100 km/u in 5 seconden, maar tegelijk een CO2-uitstoot van minder dan 200 g/km. De Evo XI zou daarnaast beschikken over een vernieuwde versie van Mitsubishi’s vierwielaandrijving, S-AWC, dat sturing, remmen en tractiecontrole integreert.

mitsubishi-lancer-evo-xi

Deel dit bericht:

2 reacties op "Mitsubishi bevestigt Evo X opvolger"

  1. Tim 22-03-2011 om 12:54

    Gemengde gevoelens! Langs de ene kant beter dan geen, maar langs de andere kant, is het dan nog wel een Evo ?

  2. Chuwie 22-03-2011 om 15:30

    De evo XI zal breken me de genraties ervoor, jammer maar de tijden veranderen nu eenmaal..:s vlug een evo x gaan kopen :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...