Gerucht: Ford GT keert terug als hybride

Ford GT Hybrid
Volgens AutoExpress keert de Ford GT terug als hybride.

Ford maakt zich klaar voor de introductie van een nieuwe sportwagen met middenmotor, die bovendien een hybride zou worden. De Ford GT stamt af van de originele GT40, die succesvol was in de legendarische 24u van Le Mans. De GT kwam in 2005 terug als een soort eerbetoon aan die klassieke racewagen van weleer. Nu neemt Ford de wapens weer op en richt ermee op Ferrari, Lamborghini en McLaren.

De exclusieve foto’s van AutoExpress geven een idee over het uiterlijk van de hybride sportwagen. Om de wagen te distantiëren van de GT uit 2005, waarvan slechts 100 exemplaren Europa bereikten, komt er een nieuw design. Terwijl de GT vol verwijzingen zat naar de GT40 racer, zou de laatste interpretatie eerder gaan voor een moderne, scherpere look. De wagen krijgt een enorme luchtinlaat vooraan, driehoekige koplampen en ventilatiegaten in de motorkap en flanken.

De proporties van de wagen blijven wel dezelfde, wat het gebalanceerde rijgedrag ten goede komt. Het grootste nieuws bevindt zich echter onderhuids : een V8 met supercharger die extra boost krijgt via een druk op de knop van een elektrische motor die de voorwielen aandrijft. Het concept is gelijkaardig aan dat van de Porsche 918 Spyder. Bovendien zou de wagen over een start-stop systeem beschikken en over gelimiteerde afstand volledig elektrisch kunnen rijden. De totale output wordt geschat op 600 pk, waarmee de nieuwkomer probleemloos moet meekunnen met de McLaren MP4-12C, Ferrari 458 Italia, alsook de Lamborghini Gallardo en Audi R8.

Ford erkent ook het belang van een laag gewicht, dus wordt de nieuwe GT met 1.400 kg zo’n 200 kg lichter dan zijn voorganger. Zo kom je op een power-to-weight ratio van oneveer 430 pk / ton. 0-100 km/u moet lukken in 3 seconden en de topsnelheid zou meer dan 320 km/u bedragen. De wagen wordt niet goedkoop, maar dat zijn de rivalen ook verre van.

Wanneer we voor het eerst de wagen zullen te zien krijgen, is onbekend. Een woordvoerder van Ford UK bleef zeer voorzichtig met zijn woorden. Maar nu de economie geleidelijk herneemt en een heleboel sportwagens onderweg zijn zoals de Pagani Huayra en Lamborghini Aventador, is er geen beter moment voor Ford dan ervoor te gaan op het autosalon van Genève.(Via:AutoExpress)

Ford GT Hybrid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...