Officieel: Mercedes C-Klasse 2011

Mercedes C-Klasse Facelift
Net voor zijn debuut op het autosalon van Detroit geeft Mercedes de officiële details mee van de nieuwe Mercedes C-Klasse.

Volledig nieuw kan men de wagen niet noemen, maar de C-klasse kreeg alvast een facelift. Vooraan bemerkt men meteen de gewijzigde koplampen en de LED-strips. Verder is de motorkap voortaan vervaardigd uit aluminium. Achteraan zijn de wijzigingen eerder beperkt, maar de bumper werd herzien en ook de achterlichten beschikken nu over LED-technologie.

Terwijl de updates aan de buitenzijde eerder beperkt zijn, is het interieur volledig herschapen met de nieuwe E-Klasse in gedachten. Noemenswaardige veranderingen zijn het nieuwe dashboard, een herzien stuurwiel (uit de CLS), nieuwe knopjes en een gewijzigd instrumentenpaneel. Verder voelt de C-Klasse nu nog meer premium aan dankzij een overvloed aan aluminium (of hout), in tegenstelling tot het vele zwarte plastic in zijn voorganger.

De C-klasse zou geen Mercedes zijn zonder een heleboel technische snufjes ter bevordering van de veiligheid. Voor de C-Klasse zijn er vijf nieuwe opties: Attention Assist, Adaptive Highbeam Assist, Park Assist, Lane Keeping Assist en Blind Spot Assist. Ook het COMAND systeem kreeg een update.

Onder de motorkap heb je de keuze tussen meerdere krachtbronnen. De kleine 1.8-liter viercilinder benzinemotor bereikt dankzij een turbo een enorm vermogen van 204 pk en 310 Nm koppel. Hiermee sprint de sedan naar 100 in iets meer dan 7 seconden, terwijl het verbruik beperkt blijft. Nieuw is ook de 3.5-liter V6 injectiemotor in de C350 die 306pk en een koppel van 370Nm levert, net iets meer dan de 292 pk die we eerder voorspelden. Natuurlijk worden deze benzinemotoren aangevuld met de nodige diesels. De gefacelifte C-Klasse zal reeds volgende maand gelanceerd worden in Europa, terwijl inwoners van de VS moeten wachten tot volgende zomer.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Mercedes C-Klasse 2011"

  1. Mrnix 25-12-2010 om 1:31

    Veel beter!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...