Land Rover bepantsert de Discovery 4

Land Rover Discovery 4 bepanserd
Vanaf heden kunnen klanten van Land Rover ook beschermd door het leven gaan dankzij de bepantserde Discovery 4, zonder daarbij in te moeten boeten aan luxe, comfort en kracht.

Krachtbron bij deze gepantserde versie is de 5 liter grote V8 die uit de vorige generatie voortvloeit. Deze mastodont levert nog steeds 375 pk en 510 Nm, wat voldoende moet zijn om zich bij gevaarlijke situaties spoedig uit de voeten te maken. Een sprint naar 100km/u vanuit stilstand is voorbij na 10,6 seconden, wat niet echt sportief lijkt, maar dat kan verklaard worden door het gigantische gewicht van deze Disco4, namelijk 3.550kg.

Het merendeel van dat extra gewicht is te wijten aan de bepantsering, waarvoor men bij Land Rover samenwerkte met Centigon, een specialist terzake. De ultieme Discovery voor malafide wereldleiders en gangsters is bestand tegen 15 kg TNT of een equivalent daarvan aan andere vuurkracht. De bodemplaat kan ook nog eens 2 handgranaten overleven. Als dat nog niet voldoende is, kan optioneel ook nog eens voor verzwaarde wielen en runflat banden gekozen worden.

Behalve al deze extra bepantsering blijft de wagen een daily driver, zo blijft er nog steeds plaats voor 4 à 5 personen en is er een laadvermogen van 500kg. Om het geheel nog steeds aanvaardbaar te maken als Land Rover moesten wel wat onderdelen gewijzigd worden, zoals de ophanging, de remschijven en de aandrijving. Het TRS – Terrain Response System – blijft nog steeds aanwezig, net zoals een 3 jarige fabrieksgarantie op zowel de wagen als de bepantsering.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...