Parijs ’10: Audi E-Tron Spyder

Audi E-Tron Spyder Concept
Naast de Audi A7 Sportback bracht Audi ook de E-Tron Spyder mee naar Parijs.

De Audi E-Tron Spyder moet de voorbode worden voor een sportwagen die onder de R8 gepositioneerd zal worden. De plug-in hybride is 4,06 meter lang en beschikt over een 300 pk sterke twin-turbo V6 TDI gekoppeld aan twee elektromotoren die goed zijn voor 85 pk. De dieselmotor zorgt daarbij voor 650 Nm koppel, terwijl de elektromotoren voor 325 Nm koppel zorgen bij 0 toeren per minuut. Dankzij de combinatie van deze vermogensbronnen sprint de E-Tron Spyder van 0 naar 100 km/u in 4,4 seconden en haalt hij een begrensde topsnelheid van 250 km/u. Het verbruik blijft tegelijk erg laag, de wagen verbruikt 2,2 liter/100 km en stoot amper 59 gram CO2 uit per kilometer.

Audi heeft ook het gewicht van deze E-Tron Spyder zo laag mogelijk gehouden, in totaal weegt deze 1.450 kilogram dankzij het gebruik van een aluminium ASF koetswerk. De 50:50 gewichtsverdeling van deze E-Tron Spyder zorgt meteen ook voor een optimaal weggedrag. De E-Tron Spyder beschikt over 20″ velgen, LED lichten en een wielbasis van 2,43 meter die hem uitermate wendbaar maakt. De E-Tron Spyder kan trouwens tot 60 km/u volledig elektrisch rijden, en dit met een bereik van 50 kilometer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...