Komt Audi met nieuw R4 concept in Parijs?

Audi E-Tron R4
Volgens geruchten zal Audi een nieuw Audi R4 conceptmodel lanceren in Parijs.

Er zijn nog niet veel details beschikbaar over het nieuwe conceptmodel, maar volgens de geruchten zou het gaan om een Cabrioversie van de R4 E-Tron die vorig jaar op het autosalon van Detroit werd voorgesteld. De twee wagens zouden zo goed als identiek zijn, uiteraard afgenomen van de dakconstructie. Of Audi voor een stoffen of metalen klapdak zal kiezen is nog niet bekend.

Onder de motorkap zou net als bij de R4 E-Tron Coupé plaats zijn voor twee elektromotoren die samen voor 204 pk en 2.650 Nm koppel zorgen. Hierdoor kan de wagen van 0 naar 100 km/u accelereren in 5,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 200 km/u. De elektriciteit die nodig is voor de elektromotoren wordt opgeslagen in een lithium-ion batterij. De E-Tron is vermoedelijk de voorbode voor een sportwagen die zich onder de R8 en boven de TT zal positioneren. Vermoedelijk zal de R4 dan ook met een verbrandingsmotor uitgerust worden, hier zou gekozen kunnen worden voor de V6 uit de S4, die zorgt voor deze 333 pk en 440 Nm koppel. (Via: WCF)

Audi R4 E-Tron Roadster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...