De E-Tron Concept die Audi heeft voorgesteld op het autosalon van Detroit zou wel eens de voorloper van de Audi R4 kunnen worden. Hoog tijd dus om stil te staan bij een eventueel Cabrio-model van de R4.

De toekomstige Audi R4 zou zich in het Audi-gamma tussen de Audi TT en R8 moeten nestelen. De R4 zou naast enkele conventionele motoren ook met een elektrische aandrijflijn beschikbaar zijn. Wat die elektrische aandrijflijn betreft heeft Audi momenteel al twee elektrische aandrijfconcepten klaar. De eerste werd in Frankfurt voorgesteld en omvat vier elektromotoren die samen 313 pk uitbraken, de tweede werd in Detroit voorgesteld en beschikt over twee elektromotoren die samen voor 204 pk zorgen.

Wie liever een verbrandingsmotor wil zal waarschijnlijk voor de V6-motor uit de S4 kunnen kiezen. Deze beschikt over 333 pk en 440 Nm koppel. Daarmee ligt het vermogen voldoende onder de 420 paarden van de R8. Ten opzichte van de TT RS zou de R4 zich differentiëren door de positionering van de motor, deze zou zich net als in de R8 achter de bestuurder bevinden.

Er lijkt meteen ook plaats voor een R4 Cabrio, Theophilus Chin heeft daarom op basis van de E-Tron Concept een impressiefoto gemaakt. Daaruit blijkt dat het conceptmodel erg makkelijk omgevormd kan worden tot een cabrio, voor het dak zou gebruikt gemaakt worden van een automatische soft-top.