Eerste foto’s: Toyota Yaris (HSD) 2011

Toyota Yaris hSD Hybride
Toyota zal de nieuwe Toyota Yaris (Hybride) voorstellen op het autosalon van Parijs. Bovenhuids zien we geen grote veranderingen. Onderhuids daarentegen…

De nieuwe Toyota Yaris zal namelijk met het HSD-Systeem beschikbaar zijn, waarbij HSD staat voor Hybrid Synergy Drive. Inderdaad, dit compacte wagentje wordt een hybride, wat hem perfect geschikt moet maken voor stadsverkeer en zijn uitstoot en verbruik tot een minimum moet beperken.

Eerder introduceerde Toyota al de Toyota Auris HSD. Het Japanse merk is duidelijk bezig met de technologie van de Prius in haar meer conventionele modellen toe te passen. Bij de Auris werkte dit alleszins al, het model is nog niet beschikbaar, maar ging in België al meer dan 600 maal over de toonbank.

Welke motor er precies gebruikt zal worden voor de aandrijving van de Toyota Yaris is nog niet duidelijk. De kans is klein dat Toyota gebruik zal maken van de motor uit de Prius en de Auris HSD. Toyota heeft dus nog de keuze tussen een 1.33 liter grote of een 1.0 liter grote benzinemotor. (via AC)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste foto’s: Toyota Yaris (HSD) 2011"

  1. chuwie 06-09-2010 om 1:35

    ziet er deftig uit

Reageer

Reactie aan het plaatsen...