Officieel: Peugeot 508

Peugeot 508
Peugeot heeft het de eerste details en foto’s van de Peugeot 508 vrijgegeven, de wagen maakt een dynamische indruk.

Met de 508 bevestigt Peugeot zijn ambities als belangrijke speler in het middenklasse segment. De 508 mikt volgens Peugeot op klanten die het merk in de loop der jaren verlaten hebben voor andere merken. Het zijn klanten die dynamisch, verantwoordelijk en zeer veeleisend zijn. Met de nieuwe 508 wil Peugeot die klanten terugwinnen, de wagen moet dan ook kwaliteit, efficiëntie en zuiverheid belichamen.

Het design kennen we van de SR1 en 5 by Peugeot conceptwagens en oogt tegelijkertijd tijdloos en elegant. Binnenin vinden we een gestroomlijnd interieur met erg kwalitatieve materialen. De binnenruimte van de 508 moet het de bestuurder en passagiers een stuk comfortabeler maken. Daarnaast beschikt de wagen ook over een ruime koffer en een resem milieuvriendelijke motoren. Het motorgamma zal e-HDi motoren herbergen met Start/Stop-systeem en er komt ook een HYbrid4 versie met 200 pk en vierwielaandrijving dankzij het gebruik van een elektromotor en dieselmotor. De CO2-uitstoot van dit specifiek model zou in elektrische modus maar 99 g/km bedragen.

De 508 wordt beschikbaar in twee koetswerkvarianten: de Sedan meet 4,79 meter, de Break 4,81 meter. De 508 zal in oktober op het autosalon van Parijs onthuld worden, de verkoop start begin 2011. De wagen staat op het PSA Platform 3 en zal voor de Europese markt gebouwd worden in Rennes-La-Janais, Frankrijk. Vanaf 2011 zal de 508 Sedan ook in Wuhan, China gebouwd worden voor de Aziatische markten.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Officieel: Peugeot 508"

 1. Kristof 12-07-2010 om 21:00

  Kvind dat niet slecht. Ziet er premium uit. Het heeft misschien iets van de SR1, maar het is het niet … de SR1 was nog mooier !

 2. Brambo 13-07-2010 om 7:52

  Hij ziet er best lekker uit. Ook de break.

 3. Kristof L 13-07-2010 om 11:42

  Tzal toch ferm wennen worden. Ik denk dat vooral de break veel zal verkopen, hij is iets braver en heeft zo te zien veel beter zicht naar achteren. De sedan versie heeft een iets te hoge koffer vind ik, of de lichten zitten te laag. En die chromé lijn benadrukt dit nog eens.

 4. Speed-Dragon 15-07-2010 om 20:42

  Ik ken niks van Peugeot, maar toen ik het het eerst zag, dacht ik dat het een citroën was XD

Reageer

Reactie aan het plaatsen...