Gelekt: Peugeot 508

Peugeot 508
De eerste foto’s van de opvolger van de Peugeot 407 zijn gelekt, de 508 positioneert zich iets hoger in de markt ten opzichte van zijn voorganger.

Update: de Peugeot 508 is officieel!

Op de eerste foto’s is duidelijk te zien dat de wagen gebaseerd is op de 5 by Peugeot conceptwagen die we op het autosalon van Genève te zien kregen. De Peugeot 508 zal als alles goed gaat op het autosalon van Parijs in Oktober onthuld worden, de Break volgt iets later. Onder de motorkap krijgen we enkele bekende motoren waaronder een 1.6 benzine met 122 of 184 pk, een 2.0 HDI diesel met 136 of 162 pk en de 3.0 HDI met 240 pk. Alle motoren krijgen een Start/Stop systeem en in de toekomst zou ook een Hybrid4 diesel-elektroconfiguratie op de markt komen.

Volgens bronnen wordt de 508 een stuk ruimer en milieuvriendelijker dan zijn voorganger. De 508 wil zich als laatste een stuk hoger positioneren dan zijn voorganger, om zo ook de Duitse concurrentie aan te kunnen. De Peugeot 508 zal tegen eind dit jaar bij de dealers staan, de eerste verkochte modellen worden tegen begin volgend 2011 op de weg verwacht. (Via: Autoweek)

Peugeot 508 Break

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...