Fotogalerij: Citroen Metropolis Concept


Citroën stelde in Shangai de Citroën Metropolis Concept voor – de voorbode van de Citroën DS5?

De Citroën Metropolis Concept is een hybride wagen, die naast een benzinemotor ook een elektromotor aan boord heeft. Die motor levert een continu vermogen van 55 pk, maar kan ook eventjes voor een boost van 95 pk zorgen. De verbrandingsmotor levert 272 pk en 375 Nm. Deze motor draait op benzine. Gecombineerd slagen beide motoren erin een piekvermogen van 460 pk te leveren, dankzij een overboost functie.

Verder voorzag Citroën vierwielaandrijving, enkel voor wanneer het nodig is. Dankzij de nieuwe hybride technologie kan het verbruik beperkt blijven tot 2,6 liter per 100 km. De uitstoot van CO2 bedraagt slechts 70 gram. Blijkbaar kan niet alleen Porsche een supercar maken met een uiterst mild verbruik. Hieronder zijn de foto’s van dit prachtige concept te bewonderen.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Fotogalerij: Citroën Metropolis Concept"

 1. XliljeezyX 07-05-2010 om 19:24

  Zeer knappe wagen van citroen!

 2. Ivan 10-05-2010 om 18:48

  oef ze kunnen het nog bij Citroën …
  hopelijk heeft ie wat meer succes dan de toch niet lelijke en originele C6
  ik blijf echter steeds met heimwee terugdenken aan mijn DS die ik in Europa achtergelaten heb … snifff

 3. MRM 12-05-2010 om 14:55

  Ik vind hem persoonlijk ook ongeveer het mooiste recente concept. De wagen is laag en lang en dat geeft hem zeker een statige aanwezigheid.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...