Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ
Peugeot heeft officiële foto’s en informatie vrijgegeven van de Peugeot RCZ, een 2+2 Coupé die op het autosalon van Frankfurt onthuld zal worden.

Exact twee jaar na het conceptmodel zal de Peugeot RCZ op het autosalon van Frankfurt staan. Terwijl normaal gezien bij de overgang van conceptmodel naar productiemodel verschillende elementen verloren gaan is dat bij de RCZ niet gebeurd. De Peugeot RCZ lijkt als twee druppels water op de 308 RCZ Concept van twee jaar geleden. De RCZ moet voor Peugeot een nieuw hoofdstuk van uitzonderlijke “lifestyle” voertuigen inluiden.

De Peugeot RCZ oogt bijzonder dynamisch en tegelijk toch elegant. Er gaat een zekere kracht uit de RCZ, ik vergelijk hem zelf graag met een kikker die op het punt staat een sprong te maken, zo dynamisch oogt hij. Leuk is verder natuurlijk de dubbele bubbel op de achterruit, de LED achterlichten en de dubbele uitlaat. De RCZ is maar 1,36 meter hoog en is erg aerodynamisch, achteraan vinden we een uitklapbare spoiler die afhankelijk van de snelheid in twee standen kan fungeren om zo de ideale balans tussen baanligging en verbruik te krijgen. De RCZ staat trouwens op 18 of 19″ velgen en beschikt standaard over een hele resem veiligheidstechnieken waaronder Hill Assist, ESP en ASR.

Ook binnenin heeft Peugeot zijn best gedaan, de bestuurder beschikt over een erg ergonomische zitpositie. Voor het dashboard werd gekozen voor erg vloeiende lijnen en werden hoogwaardige materialen gebruikt. Leuk is het analoge klokje in het middenconsole dat voor de gelegenheid in een innovatief zacht aanvoelend materiaal werd omhuld. In het interieur is uiteraard ook plaats gemaakt voor high-tech uitrusting zoals een JBL Hi-fi systeem, een 3D multimediasysteem en een aansluitingsmogelijkheid voor USB en iPod. De RCZ beschikt ook over een aardige kofferruimte van 384 liter, klap je de achterbank neer dan beschik je zelfs over 760 liter bagageruimte. Niet slecht voor een 2+2 Coupé. Op de achterbank is volgens Peugeot trouwens extra veel hoofdruimte dankzij de twee bubbels in de achterruit.

Onder de motorkap zal er bij de marktlancering in 2010 gekozen kunnen worden tussen drie verschillende motoren. Eerst en vooral is er de nieuwe 1.6-liter THP benzinemotor met een vermogen van 200 pk en 255 Nm koppel. Met deze motor sprint de RCZ van 0 naar 100 km/u in 7,6 seconden terwijl het gemiddeld verbruik beperkt blijft tot 7,1 liter per 100 km (165 g/km CO2). Peugeot heeft ook gesleuteld aan het uitlaatgeluid waardoor de RCZ erg leuk klinkt bij alle toerentallen. Verder biedt Peugeot ook een 1.6 liter THP benzinemotor aan met 156 pk en 240 Nm koppel en een 2.0 liter HDi FAP dieselmotor met 163 pk en 340 Nm koppel.

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Officieel: Peugeot RCZ

Deel dit bericht:

6 reacties op "Officieel: Peugeot RCZ"

 1. MRM 18-08-2009 om 10:02

  ‘k Hoop dat de wagen in het echt ook zo’n zot lampje aan de airconditioningknop heeft zitten.

  voor de rest: I think it’s a thing of beauty!

 2. XliljeezyX 18-08-2009 om 12:58

  Hij is mooi!, behalve de grote smoel.
  Het interieur is echt gaaf in kleurencombinatie zwart wit!

 3. BNNY 18-08-2009 om 13:25

  Lijkt wat op een kleine TT, dus niet echt een compliment. Het hobbelige dak is dan wél weer tof gedaan..

  Interieur is wel goed afgewerkt zo te zien

 4. Kristof 18-08-2009 om 23:18

  Heel netjes! Ik ben al benieuwd naar verder voertuigen van Peugeot met deze stijlkenmerken. Trouwens… “een JPL Hi-fi systeem”… zou dit niet JBL moeten zijn?

 5. PJS 18-08-2009 om 23:32

  Inderdaad Kristof, heb het aangepast!

 6. harry kalse 13-10-2009 om 21:25

  mooie kar, hij niet te duur is koop ik hm volgend jaar, heeft ook iets weg van de audi tt

Reageer

Reactie aan het plaatsen...