Land Rover Defender Fire & Ice

land_rover_defender_fire_ice
Vanaf deze zomer kan je een Land Rover Defender Fire of Ice kopen. U raadt ongetwijfeld zelf dewelke de ‘Fire’ en dewelke de ‘Ice’ is?

Het opvallendste aan deze 2 modellen is de two-tone kleurzetting, die de Defender nog meer karakter moet geven. De Fire-editie krijgt de kleur Vesuvius Orange mee, de Ice-editie krijgt de lakkleur Alaska White. Op beide modellen werden de motorkap, het dak en nog enkele details in het Santorini Black gespoten. De velgen zijn vervaardigd uit lichtmetaal in de kleur diamond turned. Dankzij een speciaal polijstproces zouden ze nog unieker zijn dan voorheen. De koplampen en de achterlichten kregen een kleine retouche mee en de aanpassingen aan de buitenkant worden vervolgens afgerond met een trekhaak en een beschermstang voor de stuurinrichting.

Ook aan de binnenkant werden deze Defenders opgewaardeerd. Zo zijn de materialen binnenin van extreem hoogwaardige kwaliteit en zijn er kleuraccenten van de lakkleur in het interieur verwerkt. De stoelen zijn uitgevoerd in een combinatie van leder en alcantara en hebben het Land Rover logo in de hoofdsteun gekregen.

Verder werd ook de uitrusting aangepast, zo is zo goed als elke optie van op de Defender standaard geworden. Je krijgt onder meer airconditioning, verwarmbare zetels, maar ook een ABS-systeem in combinatie met vierwieltractieregeling. De Defender 110 Station Wagon wordt als zevenzitter geleverd.

Veel meer dan mooie kleurtjes en véél opties vinden we hier niet terug, dus op zich is de wagen natuurlijk niet veel spannender dan een doorsnee Defender. De doorsnee Defender heeft weliswaar het geluk op zich al spannend genoeg te zijn, gezien zijn off-road capaciteiten. Van deze editie worden er 850 exemplaren vervaardigd, die vanaf deze zomer in productie gaan. Zonder BTW kost deze wagen €37.065.

Land Rover Defender Fire Ice

Land Rover Defender Fire Ice

Land Rover Defender Fire Ice

Land Rover Defender Fire Ice

SPANNENDE LIMITED EDITIONS: DEFENDER ‘FIRE & ICE’

Deze zomer introduceert Land Rover twee in het oog springende limited editions van de tijdloze Defender: de Defender Fire en de Defender Ice. De styling van deze nieuwe uitvoeringen is geïnspireerd door de meest uitdagende landschappen op aarde; plaatsen waar Defenders hun reputatie voor robuuste betrouwbaarheid hebben bewezen. De Fire & Ice modellen combineren klassieke Land Rover functionaliteit met een nieuwe, verrassende stijl.

Wat het eerste opvalt aan beide limited editions is hun opvallende ‘two-tone’ kleurstelling, die direct het karakter van de betreffende uitvoering uitstraalt. De Defender Fire onderscheidt zich door de zinderende lakkleur ‘Vesuvius Orange’ metallic voor de carrosserie, terwijl het koetswerk van de Defender Ice is uitgevoerd in de ijswitte solid lakkleur ‘Alaska White’. Die carrosseriekleuren worden nog eens extra geaccentueerd doordat op beide modellen dak, motorkap, deel van de grille en wielkastverbreders zijn uitgevoerd in de metallickleur Santorini Black.

Hoewel de avontuurlijke kleuren zeker de eerste blikvanger zijn van deze limited editions, zijn het beslist niet de enige details waardoor deze auto’s zich onderscheiden. Zo worden de exterieurs van beide modellen afgerond door tal van exclusieve details. Dat begint al met de speciale vijfspaaks ‘diamond turned’ lichtmetalen velgen, die door een speciaal polijstproces een unieke afwerking hebben gekregen. Vóór en achter springen direct de unieke koplampen met bijpassende koplamppanelen en de LED-achterlichten met heldere lampglazen in het oog. Zwarte treeplanken zijn eveneens standaard, evenals een glazen kanteldak. De exterieuruitrusting wordt afgerond met een trekhaak en een beschermstang voor de stuurinrichting.

De interieurs van de Fire & Ice modellen zijn al even speciaal als hun exterieuruitvoeringen. Beide bieden hoogwaardige materialen en speciale interieurafwerkingen, waarbij opvallende kleuraccenten het interieur nog meer tot leven brengen. In de Defender Fire zet het middenconsolepaneel in ‘Vesuvius Orange’ metallic direct de toon; een kleur die vervolgens subtiel terugkeert in de stiknaden van stuurwiel, stoelen, bergvak tunnelconsole en matten. Bij de Defender Ice heeft het middenconsolepaneel juist de kleur ‘Alaska White’, waarbij alle stiknaden nu zijn uitgevoerd in wit.

Naast deze opvallende kleuraccenten trekt ook de stoelbekleding de aandacht. Deze is op beide modellen uitgevoerd in een leder/alcantara-combinatie, met zijwangen in zwart leder en middenbanen in exclusief, Lunar Grey alcantara. De hoofdsteunen zijn voorzien van een gepreegd Land Rover logo.

Ook wat betreft uitrusting komen kopers van een Defender Fire of Defender Ice niets te kort. Zo is het remsysteem uitgevoerd met ABS in combinatie met elektronische vierwiel tractieregeling (ETC). Airconditioning, verwarmbare voorstoelen en verwarmbare voorruit zijn eveneens standaard, terwijl de Defender 110 Station Wagon wordt uitgevoerd als 7-zitter.

De Fire & Ice limited editions zijn verkrijgbaar als Defender 90 Station Wagon en als Defender 110 Station Wagon, beide op personenauto- en bedrijfsautokenteken. De Defender Fire & Ice is als personenauto leverbaar vanaf € 68.400 (incl. BTW & BPM) en op bedrijfsautokenteken vanaf € 37.065 (excl. BTW & BPM).

Van de Defender Fire & Ice zullen wereldwijd slechts 850 exemplaren worden gebouwd, waarvan er 20 naar Nederland komen. De productie gaat begin deze zomer van start, waarbij de eerste auto’s later dit jaar zullen worden afgeleverd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...