Teaservideo: nieuwe Jaguar XJ


Jaguar heeft een nieuwe teaservideo vrijgegeven over de nieuwe Jaguar XJ, die op 9 juli onthuld in Londen onthuld zal worden.

We weten dankzij deze impressie natuurlijk al lang hoe de toekomstige XJ er ongeveer uit zal zien. In het filmpje krijgen we Ian Callum te horen, de designchef van Jaguar. Hij vertelt ons wat meer over het vernieuwende ontwerp van de nieuwe XJ.

De XJ wordt de eerste Jaguar die gebruik zal maken van een aluminium carrosserie en er komt ook een versie met een verlengde wielbasis. De XJ krijgt de derde generatie motoren van Jaguar ter beschikking waaronder de nieuwe V6 diesel en de 510 pk sterke supercharged V8. De V6 Diesel zal enkel in diesellanden zoals België verkocht worden, de 3 liter motor beschikt over 271 pk en 600 Nm koppel en verbruikt zo’n 7 liter per 100 kilometer.

Jaguar zal vanaf Juli bestellingen opnemen voor de nieuwe Jaguar XJ, de eerste exemplaren worden begin 2010 afgeleverd. Eind 2009 zal de XJ in de showrooms staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...