Volvo S60 Concept is mooiste concept

Volvo S60 Concept
200.000 Auto Bild lezers uit 27 landen hebben de Volvo S60 Concept gekozen als mooiste concept van 2009.

De Volvo S60 Concept won boven 28 andere kandidaten in de categorie “Concept Cars”. Het was de eerste keer dat de Auto Bild Design Award in gans Europa gestemd werd, de stemmen kwamen uit 27 landen. Volvo is uiteraard trots dat zijn S60 Concept deze belangrijke erkenning toebedeeld krijgt, volgens hen is het een bevestiging dat het merk erin slaagt om zeer aantrekkelijke wagens te ontwerpen in een zeer competitief middenklassesegment. De nieuwe Volvo S60 wordt in 2010 op de markt gebracht.

De Volvo S60 Concept werd in januari voor het eerst voorgesteld op het autosalon van Detroit en moet de nieuwe designrichting van het Zweedse merk inluiden. De wagen is volledig in harmonie met het typisch Scandinavisch design en het exterieur oogt als een sportieve coupé. Binnenin vinden we een prachtige glazen console die als een zachte golf door de wagen loopt. Het is trouwens niet de eerste keer dat Volvo een Auto Bild Design Award wint, in 2006 won de Volvo C30 in de “compacte wagen” categorie.

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept awarded “Most beautiful concept car” by German Auto Bild magazine

Europe has voted: about 200,000 Auto Bild readers from 27 countries have selected the most beautiful vehicles for 2009 in five categories. The Volvo S60 Concept won over 28 renowned competitors in the category of Concept Cars. The voting for the Auto Bild Design Award was expanded for the first time to Europe-wide scope this year. Votes were submitted by fax, telephone and Internet.

“We are proud that the daring and exciting design of the Volvo S60 Concept has been honoured with such a significant design award at a European level. This is confirmation of our strong belief that we will be offering an extraordinarily attractive alternative in the highly competitive medium premium segment when the new Volvo S60 is launched on the market in 2010,” says Thomas Viehweg, managing director of Volvo Car Germany GmbH.

The Volvo S60 Concept was presented to the world public for the first time at the Motor Show in Detroit in January 2009 and opens a new design chapter in the 80-year history of the company. Completely in harmony with the principles of world-famous Scandinavian design, the exterior creates an attractive mix with the coupé-inspired silhouette and the sporty accents. Classic Volvo design elements such as the V-shaped bonnet and the striking shoulders are as much a part of the amazing study as the completely new design elements. These elements include the lean and trim window area graphics and the doors which glide, parallel to the sides of the vehicles, all the way back to the rear wheels at the push of a button. The interior is visually dominated by the glass centre console which flows in a gentle wave from the instrument panel to the back seats.

The Auto Bild Design Award is presented every year by the motoring magazine with the highest circulation in Europe. The Volvo C30 won the Auto Bild Design Award in 2006 as the most beautiful compact car model.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volvo S60 Concept is mooiste concept"

  1. bram 01-05-2010 om 22:30

    ZALIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...