Volkswagen houdt fusie Porsche tegen

Volkswagen en Porsche fuseren niet.
Eerder berichtten we dat Volkswagen en Porsche zouden fusioneren, maar de fusiegesprekken tussen beide autobouwers lijken al te verzieken.

Volkswagen heeft het gesprek dat vandaag gehouden moest worden met Porsche afgezegd omdat volgens de voorzitter van de ondernemingsraad, Bernd Osterloh, de huidige omstandigheden “geen geschikte atmosfeer zijn om te komen tot een constructief gesprek”.

Het probleem ligt bij de financiële situatie van Porsche, deze zou “uiterst netelig” zijn. De bouwer van luxewagens wil samen met BMW aanspraak maken op staatssteun onder de vorm van een lening van 1 miljard euro bij de overheidsbank. VW-topman Ferdinand Piech wil de gesprekken pas hervatten als Porsche zijn schuldpositie aanpakt. Ook Osterloh wil duidelijkheid: “Het moet maar eens duidelijk zijn wat men wil, een verkoop, een fusie of iets anders. Want wij zijn niet bereid om de problemen van derden in huis te halen”. (Via: HLN)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen houdt fusie Porsche tegen"

  1. XliljeezyX 18-05-2009 om 22:09

    Dat is we jammer om te horen. volgens mij kunnen ze prima samenwerken om problemen met elkaar makkelijk op te lossen..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...