VW en Porsche fusioneren

vw-porsche-fusie
Nadat Porsche eerder al 51% van Volkswagen in handen kreeg, zijn de twee merken nu gefusioneerd.

Het oorspronkelijke idee was dat Porsche Volkswagen volledig ging overkopen. Hiervoor hadden ze in maart 2008 hun aandeel reeds opgetrokken tot 51%. Met de huidige economische situatie was dit echter niet langer haalbaar. Porsche had zichzelf al in de schulden gestoken om dit aandeel te behalen, maar was niet langer zeker deze schulden ook zo snel als gepland te kunnen afbetalen. Na wekenlange onderhandelingen tussen de families Porsche een Piech raakte men het eindelijk eens over een fusie. Porsche brengt zo’n 9 miljard Euro schulden in. De 10 verschillende merken van de VAG groep blijven zelfstandig bestaan. Er resten de twee constructeurs nu vier weken om de fusie rond te krijgen. (via)

Deel dit bericht:

1 reactie op "VW en Porsche fusioneren"

  1. SSq 07-05-2009 om 19:13

    Porkswagen AG

Reageer

Reactie aan het plaatsen...