Gespot: Land Rover Discovery & Range Rover Sport

land_rover_discovery_facelift
De Land Rover Discovery en de Range Rover Sport gaan nu al een tijdje mee en kunnen wel eens een facelift gebruiken. Wel, die facelift komt eraan!

De grootste veranderingen van de Land Rover Discovery zullen we echter niet aan de buitenkant kunnen vinden, maar eerder binnenin. De voorkant krijgt een nieuwe bumper en lichtjes aangepaste koplampen, ook zal er een nieuwe grille zijn intrede doen. De achterlichten zullen gebruik maken van LED-technologie. Binnenin zullen er allicht enkele kleine aanpassingen gedaan worden, zoals de ingebruikname van luxueuze materialen, maar veel ingrijpender zal het niet worden.

Onder de motorkap weliswaar, zal er binnenkort een 3.0 liter dieselmotor kunnen liggen, die van Jaguar afkomstig is. Het gaat hier om de AJ-V6D Gen III 3.0 liter motor, die 271 pk produceert. Of dit genoeg is om de loodzware Discovery voor te sjouwen, is een andere zaak.

De Range Rover Sport zal ook een nieuwe grille, nieuwe koplampen en een nieuwe bumper krijgen, maar daarnaast zullen ook de luchtinlaten op de zijkant een kleine facelift ondergaan. De 3.0 liter dieselmotor van Jaguar die we daarnet vermeldden, zal ook een optie worden in de Range Rover Sport. Verder zal de Range Rover Sport kunnen worden uitgerust met een 5.0 liter benzinemotor, die de 4.2 liter V8-motor zal vervangen, maar dat wisten we al. (via WCF)

Range Rover Sport:

Range Rover Sport Land Rover Discovery Spyshots

Range Rover Sport Land Rover Discovery Spyshots

Range Rover Sport Land Rover Discovery Spyshots

Land Rover Discovery:

Range Rover Sport Land Rover Discovery Spyshots

Range Rover Sport Land Rover Discovery Spyshots

Range Rover Sport Land Rover Discovery Spyshots

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gespot: Land Rover Discovery & Range Rover Sport"

 1. XliljeezyX 13-02-2009 om 18:01

  Stomme stickers nu zie je helemaal niks wat er veranderd is !

  Edit:
  gaat hier om de AJ-V6D Gen III 3.0 liter motor, die 271 pkk produceert.
  pkk -> pk

 2. MRM 13-02-2009 om 18:17

  dankuwel!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...