Officieel: Nissan GT-R SpecV

Nissan GT R SpecV
Nissan heeft een nieuwe versie van de Nissan GT-R onthuld, deze zal vanaf volgende maand in Japan verkocht worden voor 126.512 euro.

De Nissan GT-R SpecV is volgens Nissan een straatlegale racewagen, de ingenieurs bij Nissan hebben namelijk verschillende verbeteringen aangebracht aan de GT-R om tot de SpecV te komen. De grootste verandering is de toevoeging van een nieuwe boostfunctie, deze functie zorgt voor een hoger koppel voor inhaalmanoeuvres. Dankzij deze functie is de GT-R niet alleen een stuk sneller maar ook een stuk efficiënter in brandstofverbruik. Verder is de GT-R SpecV uitgerust met een titanium uitlaatsysteem en keramische remschijven. 

De GT-R SpecV zal enkel aangeboden worden in exlusief “Ultimate Black Opal” kleur. Delen van het exterieur, zoals de grille en de achterspoiler zijn wel afgewerkt met carbonvezel. De velgen zijn vervaardigd in lichtgewicht Aluminium terwijl een nieuwe ophanging en betere banden ervoor zorgen dat de reeds legendarische stuurbaarheid van de GT-R nog verbeterd.

De GT-R SpecV krijgt binnenin twee Recaro racestoelen in plaats van de gebruikelijke vier stoelen bij de standaard GT-R. Verder is het interieur afgewerkt met nog meer carbon waardoor de bestuurder eraan herinnerd wordt dat het om een echte sportwagen gaat.

nissan-gt-r-specv_7

nissan-gt-r-specv_8

nissan-gt-r-specv_6

nissan-gt-r-specv_9

nissan-gt-r-specv_10

nissan-gt-r-specv_14

nissan-gt-r-specv_17

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Nissan GT-R SpecV"

  1. Willem 10-01-2009 om 11:33

    En toch kan ik het geen mooie wagen noemen! snel is hij anders wel! Nissan wil trouwens met deze wagen opnieuw de snelste productiewagen rond de Nürburgring worden. Ze hebben het al eens in handen gehad maar een versie (z06 dacht ik) van de Corvette was hen sneller af!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...