Mercedes ConceptFASCINATION

Concept: Mercedes ConceptFASCINATION
Ook Mercedes wil graag met een concept uitpakken op het autosalon van Parijs, de ConceptFASCINATION moet een preview worden van de toekomstige E-klasse.

De Duitse autobouwer wil het modelgamma van de E-klasse uitbreiden door de volgende generatie CLK te verkopen als E-klasse Coupé naast de vertrouwde Sedan en Break. Hiermee wil Mercedes naar eigen zeggen de E-klasse terug zijn legendarische status teruggeven. De E-klasse Coupé zal wel nog steeds op een C-klasse platform staan. 

Voor de ConceptFASCINATION werd een shooting brake model gebruikt, de meer conventionele coupé stijl zal echter ongetwijfeld zijn weg vinden naar de productieversie van de E-klasse Coupé. De scherp gevormde neus zorgt ervoor dat het model sportiever oogt, een designrichting die we eerder al zagen bij de facelift van de Mercedes SL. Het concept toont ons ook nieuwe lichten die we eerder al bij een impressiefoto zagen. Achteraan vallen vooral de speciale vormgeving van de achterlichten op samen met de dubbele uitlaten. Alles in een scherpe, sportieve stijl.

Samen met het nieuwe conceptdesign geeft Mercedes ons ook een nieuwe motor mee, onder de motorkap van de ConceptFASCINATION vinden we een 2.2 liter viercilinder Bluetec dieselmotor met een vermogen van 204 pk. Tegen 2010 moet deze motor zijn weg vinden naar de E-klasse waar hij ongetwijfeld als 250 CDI voorgesteld zal worden. Over het verbruik en de CO2-uitstoot rept Mercedes nog geen woord maar deze zullen ongetwijfeld een stuk lager liggen dan huidige motoren (300 CDI anyone?) met een vergelijkbaar vermogen.

De Mercedes ConceptFASCINATION zal onthuld worden op het autosalon van Parijs begin volgende maand, meer details volgen ongetwijfeld dan.

Concept: Mercedes ConceptFASCINATION

Concept: Mercedes ConceptFASCINATION

Concept: Mercedes ConceptFASCINATION

Deel dit bericht:

1 reactie op "Mercedes ConceptFASCINATION"

 1. XliljeezyX 15-09-2008 om 16:49

  Strakke lijnen !
  prachtig!
  jammer het is een concept dus zal nooit zo worden. (zo als die nu is)

  Mercedes is dan de enige in dat segment met een Coupé
  daar hebben ze wel slim over na gedacht!

  ik vind de auto geslaagt!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...