Nissan GT-R in 7:29 rond Nurburgring


De Nissan GT-R heeft een officiële rondetijd van 7 minuten en 29 seconden gereden rond de Nürburgring. Ongelooflijk!

De Pagani Zonda F (!) doet de ring in 7 minuten en 27 seconden en de BMW 3 CSL die ongelooflijk getuned is, doet het in 7 minuten en 22 seconden, ook al is dat laatste niet officieel. Beide wagens gaan dus sneller over de meet dan de Nissan GT-R, maar de Nissan GT-R is dan ook nog volledig standaard!

Deze prestatie werd geleverd op 16 en 17 april. Waarom Nissan zolang wacht met het bericht is dus een raadsel, maar dat verandert niets aan de uitzonderlijke prestatie. De chauffeur die de rondetijd reed is een zekere Tochio Suzuki.

Als men de huidige GT-R nog een beetje aanpast hier en daar, moet het mogelijk zijn om op termijn het record van de BMW 3 CSL te breken, zo niet verpulveren.

Het persbericht:

(CASCAIS, Portugal, 1st May 2008) – Nissan today announced that its GT-R supercar achieved a lap time at the infamous Nurburgring in Germany of seven minutes and 29 seconds. Recorded on April 16 and 17, the GT-R used was a base specification car and fitted with the standard Japanese market tires. Driven by GT-R chief test driver Tochio Suzuki, this latest lap time beats the previous fastest time for the GT-R by nine seconds.The previous best lap time for GT-R of 7:38, also driven by Suzuki, was one of the fastest laps achieved by a production car despite conditions being slightly damp on two corners.

“At last year’s testing, we were frustrated by the conditions at the Nurburgring, always believing that the GT-R could go under seven minutes 30 seconds.” said Kazutoshi Mizuno, Chief Vehicle Engineer for GT-R. “Below seven minutes 30 seconds, the GT-R proves it is among the fastest mass-production cars in the world. We set out to build a multi-performance supercar accessible to anyone, anytime and anywhere – I believe the GT-R has delivered that promise.”

Deliveries of the all-new GT-R began in Japan in December 2007. Sales in the US and Canada start in July and extend to Europe and other markets over the next 12 months.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...