V8 van SLR in nieuwe Pagani?


De McLaren Mercedes wordt binnenkort niet meer geproduceerd, maar wie weet leeft zijn hart voort in de Pagani Zonda.

Momenteel ligt er in de Pagani Zonda een 7.3l V12 motor van AMG, maar er gaan geruchten de ronde dat deze mastodont wel eens vervangen zou kunnen worden door de 5,4l V8 motor die we kennen van de SLR. Uiteraard gaan we deze V8 niet terugvinden in de huidige Pagani, want binnen het jaar wordt de productie daarvan stopgezet, maar in zijn opvolger.

De testmule van de nieuwe Pagani dook al verschillende keren op en daarbij was duidelijk te zien dat de 4 gekende uitlaten niet aanwezig waren. Een nieuwe motor lijkt de logische oorzaak. Of het effectief de V8-motor van de SLR zal worden, is een andere kwestie, al zijn er veel redenen om dit te geloven. Pagani heeft momenteel namelijk al een contract met Mercedes voor de 7,3l V12-motoren, dus een ander contract met Mercedes lijkt logisch. Ook de prestaties van de V8 liggen in de lijn met wat Pagani verwacht.

Enkele filmpjes tot slot:

Deel dit bericht:

1 reactie op "V8 van SLR in nieuwe Pagani?"

  1. azerty 21-06-2010 om 16:13

    what the f***???

Reageer

Reactie aan het plaatsen...