Spyshots: Rolls-Royce Junior

Rolls-Royce Junoir
De baby Rolls-Royce, er was al iets over gezegd, maar nu zijn er ook voor het eerst fotos opgedoken. Ze zijn niet echt van hoge kwaliteit, maar kunnen ons toch al een klein beeld geven wat het zal worden. Niettegenstaande er nog veel zal veranderen, willen we jullie toch deze foto’s tonen.

Iemand bij Autoblog.com moet duidelijk een dikke jas hebben, want deze foto’s zijn getrokken in een afgelegen besneeuwd (en ijskoud) gebied. Als toemaatje hebben we wel geluk dat er een nieuwe 7-serie voorstaat, wat een vergelijking des te gemakkelijker maakt.

De baby Rolls zal binnen ongeveer 3 jaar op de markt komen en zal ontwikkeld worden op het platform van de nieuwe BMW 7. Een “compact” model naar maat van RR is voornamelijk bedoeld als concurrent van de succesvolle Flying Spur van Bentley. De Rolls zal gebouwd worden in de fabriek van Goodwood, maar het chassis en de carrosserie komen van BMW.

Dit nieuwe model zal plaats nemen tussen de BMW 760Li (huidig topmodel) van het moederconcern BMW en de Phantom van Rolls Royce zelf. De prijs zal ongeveer tussen de €200.000 en €300.000 liggen. Voor een Phantom leg je in Belgie €380.000 neer.

Met deze nieuwkomer wil Rolls-Royce tegen 2011 winstgevend(er?) worden. Rolls-Royce wil 3000 stuks per jaar verkopen, wat erg veel is, meer zelfs dan de 800 Phantoms die in 2007 verkocht werden. Sommigen staan misschien wat sceptisch tegen de komst van deze mini-Brit, maar in het verleden maakte Rolls-Royce ook al kleinere versies van hun wagens. In de jaren ’30 was er bijvoorbeeld een Phantom II versie beschikbaar met de helft van de paarden van de toenmalige Phantom.

Men vreesde eerst dat BMW de motor zou verzorgen, maar gelukkig opteert men nu voor een nieuwe motor. Aangezien de toekomstige concurrent, de Continental, voorzien is van de W12 6L, zal de mini Rolls-Royce ongeveer dezelfde motor krijgen en moesten we mogen kiezen, dan zouden we een V12 met 400-500pk willen.

Voor meer nieuws omtrent deze Junior zullen we nog wat moeten wachten, aangezien bij Rolls Royce eerst de levering van de nieuwe Phantom Coupé centraal staan.

Ook leuk om mee te geven is dat ze bij Mercedes werken aan een kleine versie van hun Maybach, op basis van de nieuwe S-klasse Deze zou tegelijk moeten uitkomen met de baby Rolls Royce!

Rolls-Royce Junoir

Rolls-Royce Junoir

Rolls-Royce Junoir

Rolls-Royce Junoir

Deel dit bericht:

5 reacties op "Spyshots: Rolls-Royce Junior"

 1. Djivy 16-01-2008 om 16:28

  Een Rolls Royce JUNIOR?

  Wat is dit? De week van de slechte typebenamingen?

  Of is het daarmee dat Alfa zo’n moeite had om die naam opnieuw te gaan gebruiken?

 2. Djivy 16-01-2008 om 16:32

  OK – te impulsief. Maar een extra stimulans voor RR om met een fatsoenlijke naam op de proppen te komen.

 3. MRM 16-01-2008 om 16:34

  nja, we noemen hem gewoon junior ,omdat hij kleiner zal zijn dan de doorsnee phantom:p

  net als de alfa trouwens, omdat hij de kleinste wagen zou worden die alfa bouwt 😉

  zo gebeurt dat wel eens vaker in de autowereld 😉
  stel u voor… Rolls-Royce Junior…

 4. BNNY 16-01-2008 om 18:13

  Junior, Baby, kleinste, kleintje.. ze duiden allemaal op hetzelfde, dat hij zich vanonder situeert in het gamma.. (wat dan weer boven alle andere wagens uitsteekt)

 5. PJS 16-01-2008 om 18:55

  Baby Rolls-Royce in de titel had het misschien iets minder verwarrend gemaakt.. Maar Junior wordt bijvoorbeeld bij de toekomstige kleine Alfa ook gebruikt als verwijzingsnaam, omdat we nog niet weten hoe deze zal heten.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...