Audi A1 Concept

Audi A1 Concept
Volgende week vrijdag opent het autosalon van Tokyo haar deuren, Audi zal er zijn Audi A1 Metroproject Quattro concept voorstellen. De foto’s en info heeft Audi reeds verspreid.

Het design is weer heel herkenbaar Audi, opvallend is wel de doorlopende lange grille vooraan. Onder de motorkap ligt een 1,4 liter TFSI motor, goed voor 150 pk die via een S-tronic (DSG) versnellingsbak naar de voorwielen worden gestuurd. Daarenboven wordt de achteras aangedreven door een 41 pk sterke elektromotor, waarmee 200 Nm extra koppel wordt verkregen. Additioneel kan hij ook als plug-in hybride worden uitgerust, waardoor de auto bij lage snelheden niets uitstoot met een actieradius van 100 km. Deze lithium-ion accu’s kunnen in elk stopcontact worden opgeladen, maar dit plug-in hybride systeem maakt de auto wel 70 kilo zwaarder.

Verder is de motor voorzien van een start/stop-mechanisme en het zogenaamde ‘brake energy regeneration’. Deze systemen leveren volgens Audi een brandstofbesparing van 15 procent op. Het onderstel werd voorzien van magnetische dempers die tot nu toe alleen op de nieuwe Audi TT en R8 te vinden waren. De A1 staat op mooie 18 inch velgen.

De prestaties zijn ondanks alle extra’s bevredigend. De acceleratie van 0 naar 100 km/u duurt 7,8 seconden en de topsnelheid ligt op 201 km/u. Het verbruik ligt op 4,9 liter per 100 kilometer en iedere kilometer stoot de auto maximaal 112 gram CO2 uit.

Of de Audi A1 een succes zal worden is nog niet zeker, ik ben nog niet volledig akkoord met het design maar daar wordt ongetwijfeld nog aan bijgewerkt. De A1 moet uiteindelijk een concurrent worden voor de MINI en zal gebouwd worden in Brussel (Vorst) vanaf eind 2009.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Audi A1 Concept"

 1. MRM 20-10-2007 om 13:28

  interieur is cool, maar de buitenkant…

 2. Guy 04-09-2009 om 12:28

  wa moet da kosten?

 3. nico 25-11-2009 om 11:15

  Vanaf 16000

 4. georges 15-12-2009 om 22:13

  Deze wagen is super!! Wat buitenkant betreft… die foto’s trekken op niks vergeleken met realiteit! Zien hem elke dag trouwens!! Mooier dan de Mini v Bmw

Reageer

Reactie aan het plaatsen...