Button naar McLaren?
Zowel McLaren als MercedesGP spelen met het idee om 2 rijders uit eigen land te kopen. Vooral sponsors en teambazen zien dit concept erg goed zitten, het is af te wachten wat Button, Rosberg en Vettel zelf beslissen.

Volgens het Britse McLaren zou Jenson de ideale teamgenoot zijn voor hun poulin Lewis Hamilton. De contractonderhandelingen bij BrawnGP zouden vastlopen inzake de loonseisen van Button. De huidig wereldkampioen zou volgens insiders zo’n 10 miljoen vragen, wat uiteraard een heleboel geld is maar ook relatief weinig in de F1 wereld. Zo krijgen Alonso, Massa en Raikkonen dit jaar allemaal minstens dat bedrag. Ross Brawn is niet geneigd om de wereldkampioen dit bedrag uit te betalen, en stelde een regeling voor dat Button op eigen initiatief persoonlijke sponsordeals kon sluiten, maar zonder veel succes. De hoofdsponsor van McLaren, Vodafone, zou maar al te graag 10 miljoen euro extra betalen voor 2 Britse rijders die elk genoeg talent hebben om wereldkampioen te worden. Qua publiciteit zou dit geweldig zijn voor het bedrijf antwoordde de CEO van Vodafone. Volgens bepaalde bronnen zouden er vertegenwoordigers van Button én van Raikkonen deze week aanwezig geweest zijn bij McLaren te Woking. Wat we hieruit mogen afleiden is dat iedereen alles uit te kast haalt om het beste rijdersduo te verkrijgen.

Hetzelfde zou zich afspelen bij BrawnGP MercedesGP, nu de Duitsers uit Stuttgart ook iets voor het zeggen hebben. Aangezien Barrichello reeds naar Red Bull is, en Button geen goed contract kan krijgen zouden ze bij het kersverse team proberen om 2 Duitse rijders binnen te halen. Zo zou Nico Rosberg reeds een contract getekend hebben bij het BrawnGP team, wat nu dus MercedesGP is geworden. Voor de 2e Duitser kijkt men vooral richting Nick Heidfeld, de BMW rijder die voor volgend jaar ook nog geen stoel heeft gevonden aangezien BMW er mee stopt.

Het valt allemaal nog een beetje af te wachten hoe deze saga zal aflopen. Misschien wil MercedesGP wél ingaan op de salariseisen van de huidige wereldkampioen. Als backup zou Kimi Raikkonen met stip bovenaan genoteerd staan op hun lijstje. Zo wil The Iceman himself enkel maar tekenen als hij een wagen heeft waarmee hij kan winnen, wat hij zeker en vast heeft en met Ross Brawn op de pitmuur zou dit wel een ideaal duo kunnen worden om tegen het dreamteam van Ferrari te gaan strijden. Mochten Button en Hamilton ook tezamen rijden dan krijgen we volgend jaar een prachtige titelstrijd, die hopelijk niet geholpen wordt door dubbelzinnige technische reglementering. Uiteraard vergeten we het RedBull team niet, dat dit jaar bewezen heeft vooraan goed te kunnen meedraaien.