Italiaanse politie heeft nu ook een Lamborghini Urus Performante (2023)Ondanks de enorme interesse voor de praktische SUV schenkt Lamborghini toch een 666 pk sterke Urus Performante aan de Italiaanse politie.

Uit respect voor de lokale dienaars (en het vernietigen van snelheidsovertredingen van hun testpiloten?) voorziet Lamborghini op gepaste tijden een gulle donatie aan de politie. Geen stickers, stilo’s, affiches of promomateriaal … maar wel een sportwagen! Dit met het oog op snelle interventies (waaronder urgent plasma- en organentransport), tegelijk is het ook een gouden marketingzet van de Italiaanse sportwagenbouwer uit Sant’Agata Bolognese. Zeker wanneer CEO Stephan Winkelmann op de foto mag met allerhande (lokale) hoogwaardigheidsbekleders.

Voordien schonk Lamborghini de Polizia Stradale (lees: wegpolitie) reeds een Gallardo en Huracan, nu mogen we daar ook een Lamborghini Urus Performante bijrekenen.

De Urus Performante is de strafste uitvoering van de praktische SUV. De 4.0-liter V8 levert maar liefst 666 pk / 850 Nm. Dankzij de vierwielaandrijving en slimme 8-traps automaat duurt de 0-100 km/u sprint slechts 3,3, bij 306 km/u bereikt ook de Italiaanse politie Lamborghini SUV zijn topsnelheid.

Op visueel vlak is deze Lamborghini Urus Performante voor de politie voorzien van een unieke kleurstelling en lichtbalk, uiteraard is er ook een sirene geïnstalleerd. Binnenin werd sterk ingezet op de vele functies van de politie met onder meer een wapenbox, frigobox, eerste-hulp-kit en extra displays.

Zelf een Lamborghini Urus (Performante of niet) nieuw aankopen bij Lamborghini Brussels zit er momenteel niet meer in, de productie is volledig uitverkocht tot eind 2024. Dan staat er een facelift/update op de planning met als grootste wapenfeit een Urus PHEV variant!