Italiaanse politie krijgt Lamborghini Huracan

Italiaanse politie krijgt Lamborghini Huracan LP610-4Snelheidsduivels in Italië passen beter op, de politievloot kreeg namelijk het gezelschap van een gloednieuwe Lamborghini Huracan LP610-4!

De Polizia di Stato – een equivalent van onze snelwegpolitie – kreeg een mooi geschenk van Stephan Winkelmann himself en ook in het verleden werden ze meermaals verwend met snelle bolides. De Lamborghini Huracan zal effectief in het werkveld worden ingezet, in tegenstelling tot de beroemde showpolitie in Dubai. Voornamelijk het betere achtervolgingswerk staat op de to do lijst, al kunnen ook de medische instanties beroep doen op deze Italiaan voor dringend transport van organen.

Naast een traditionele bestickering krijgt de Huracan ook wat praktische upgrades zoals een uitneembaar multimediadisplay, een krachtige sirene, een controlecamera en een zwaailicht. Binnen vinden we ook nog een politieradio, wapenhouders en ledmatrix bord om te communiceren met andere weggebruikers. Om snel te kunnen ingrijpen bij noodsituaties werd er ook een uitgebreide eerste hulp kit en defibrillator geïnstalleerd!

De reusachtige 5.2-liter V10 werd op zijn beurt niet aangepast, met maar liefst 610 pk en 560 Newtonmeter moet je ongeveer elke situatie de baas kunnen. Dankzij de vierwielaandrijving en automatische versnellingsbak kan bijna elke agent de Lamborghini besturen zonder verregaande opleiding, maar toch is deze eer taak enkel weggelegd voor een selecte club van politieagenten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...