Video: Carswithluke test de Mercedes SLS AMG Black Series (2023)Bijna een decennium oud maar nog steeds laat de Mercedes SLS AMG Black Series een diepe indruk na…

Onder het motto “vroeger was alles beter” kijken we vandaag even mee met Carswithluke, een sympathieke Zwitserse YouTuber met de juiste vrienden. Zo kreeg hij een spierwitte Mercedes SLS AMG Black Series mee om even mee door de brengen te knallen. Dit aan een relatief rustig tempo, kwestie van de actuele waarde van bijna één miljoen euro niet in gevaar te brengen.

Nog steeds voorzien van de befaamde Gullwing deuren was de Black Series in 2014 dé langverwachte topversie van hun toenmalige sportwagen. Tegelijk was het de spirituele opvolger van de 300 SL en het commerciële succes zorgde later voor de AMG GT. Niet toevallig kregen we daarvan ook een AMG GT Black Series op het einde van diens carrière!

De Black Series rekende net zoals de rest op de 6.2-liter V8 benzinemotor, hetzij in een configuratie waarbij er 631 pk / 635 Nm richting de achteras vloeide. Dat was meer dan bij de reguliere SLS AMG’s het geval was (571 pk). Tezamen met een riante spoiler, agressievere bumpers, krachtige remmen en enige gewichtsbesparing werden er diverse technische aanpassingen voorzien. Zo evolueerde deze Duitse GT stilaan richting een potente racer!

Mercedes bouwde slechts 350 exemplaren van de SLS AMG Black Series. Of deze écht gemaakt zijn om mee door Zwitserland te cruisen en nadien van een degelijke koffie te genieten is twijfelachtig. Net zoals of we opnieuw een Black Series topversie zullen krijgen van Das Haus nieuwste sportwagen.

Nog meer SLS AMG BS videogeweld: