Video: AutoTrader test de nieuwe Mercedes CLE Coupe C236 (2023)Mercedes vervangt zowel de uitgaande E-Klasse Coupé als C-Klasse Coupé met de knap gelijnde CLE Coupé. De moeite?

Ruimer dan een C-Klasse Coupé maar tegelijk ook sportiever dan de E-Klasse Coupé. Dat was de basisgedachte die Mercedes hanteerde bij de ontwikkeling van de CLE Coupé (codenaam C236). Per direct hun nieuwste vlaggenschip voor de lifestyle consument. Wie wapperende haren verkiest kan tevens terecht bij een soortgelijke CLE Cabrio!

Ten opzichte van de uitgaande C-Klasse Coupé is de CLE maar liefst 16 centimeter langer en 5 centimeter breder. Dat moet goed nieuws zijn voor de binnenruimte. Meer specifiek op de achterbank … waar er vermoedelijk toch maar sporadisch iemand zal plaatsnemen. Binnenin mag je trouwens een hoogstaande afwerking en bijhorend materiaalgebruik verwachten. En uiteraard hightech displays, connectiviteit en een resem gadgets! In de koffer is er ruimte voor 450 liter bagage.

Das Haus spreekt momenteel omtrent de CLE450 Coupé (381 pk), CLE300 Coupé (258 pk), CLE200 Coupé (204 pk) en CLE220d Coupé (200 pk) motorisaties. Dit met achter- of vierwielaandrijving. Allemaal komen ze met de 9-traps automaat en 48V mild hybride ondersteuning. Later volgt er nog een zuinige plug-in hybride uitvoering (CLE300e en CLE400e?) bij net zoals krachtige AMG topversies.

Rory Reid van AutoTrader mocht al eens proeven van de nieuwe Mercedes CLE. Begin 2024 staan de eerste leveringen gepland maar een Belgische Mercedes CLE prijs werd nog niet vrijgegeven. Reken op gemakkelijk 50.000 euro in basisvorm!