Officieel: Volkswagen Golf R 333 pk limited edition (2023)Volkswagen komt met een gelimiteerde Golf R 333 special edition die je snel kan herkennen aan de blitse Lime Yellow koetswerkkleur.

In 2022 vierde Volkswagen “twintig jaar Golf R32” met een exclusieve Golf R 20 Years. Zowaar een (commercieel) schot in de roos wat ze in Wolfsburg inspireerden voor nog een soortgelijke limited edition! Deze werd Golf R 333 gedoopt … wat een directe verwijzing is naar de productiecapaciteit (333 stuks) en het vermogen (333 pk). Dat is inderdaad exact hetzelfde vermogen als de Golf R 20 Years uit de befaamde 2.0-liter TSI benzinemotor sleurde. Naar goede R gewoonte in combinatie met de DSG sportautomaat en 4MOTION vierwielaandrijving. Dankzij het R Performance pack ligt de topsnelheid bovendien op 270 km/u (ipv 250 km/u).

Wel bijzonder onderscheidend voor de Volkswagen Golf R 333 is de blitse Lime Yellow lakkleur. Voordien was er enkel keuze tussen zwart, blauw of wit. Ergens anoniem toenomen zal met deze exclusieve Duitser dus niet lukken. Al produceert de Akrapovic sportuitlaat uiteraard ook de nodige decibels/aandacht. Krachtige remschijven zorgen voor de nodige stopkracht en rondom het sportief rubber (semi slicks!) prijken er 19″ Estoril lichtmetalen velgen.

De R 333 was exclusief voorbehouden voor de Duitse markt. En in een recordtijd van slechts 8 minuten werden alle exemplaren verkocht (1,44 seconden per stuk). Met een vanafprijs van 76.410 euro is dus ook de Golf R 333 een commercieel succes gezien de quick win ter waarde van 25 miljoen euro. Momenteel kan je in België een reguliere Golf R met 320 pk aankopen in ruil voor 57.805 euro.

Normaliter zal VW de huidige generatie Golf (nummer 8) nog éénmaal opfrissen, hopelijk vergeten ze daarbij het potente Golf R topmodel niet!