Officieel: Peugeot Inception Concept EV (2023)Met deze futuristisch ogende Inception Concept geeft Peugeot alvast een glimp van toekomstige modellen, vanaf 2030 louter met een zuiver elektrische aandrijflijn.

Aan goede voornemens geen gebrek bij Peugeot. Zo mikken ze op een volledig geëlektrificeerd aanbod vanaf 2024 met de nodige (plug-in) hybrides dus. En tegen 2030 willen ze niet enkel full electric zijn, ze willen ook een leidende rol hebben op de Europese automarkt. Waarvan akte!

Peugeot – en moederbedrijf Stellantis – zullen grondig investeren in allerhande bouwstenen/platformen en bijhorende modellen. Om nu alvast een voorproefje te geven mocht het designteam zich grondig laten gaan. Met de blitse Peugeot Inception Concept als eindresultaat. Bijzonder futuristisch maar tegelijk ook ietwat retro. Heerlijk! Maar of we nu écht moeten hopen/wachten op een strakke coupé (à la 504?) is niet echt duidelijk. Verwacht vooral veel SUV’s gezien de enorme Europese interesse daaromtrent.

De Peugeot Inception Concept is voorzien van twee elektromotoren (en dus vierwielaandrijving) die tezamen 680 pk sterk zijn. De befaamde nul-naar-honderd sprint lukt in 3 seconden. Interessanter is de riante batterijpack (100 kWh) die voor 800 km rijbereik moet zorgen.

Productieplannen heeft de Franse autoconstructeur niet echt, wel zullen diverse stijlelementen in de komende jaren opduiken op tastbare modellen in hun showrooms. Zelf zijn ze best fier op het gekke Hypersquare stuurwiel.