Video: dit is de zuiver elektrische Maserati GranTurismo Folgore EV (2022)Ook wij moesten tweemaal kijken. Maar dit is effectief de gloednieuwe – zuiver elektrische – Maserati GranTurismo Folgore EV!

Professionele grapjas (lees: komiek) Sebastian Maniscalco kreeg als Amerikaanse Italiaan een knappe primeur. Hij mocht namelijk plaatsnemen in de gloednieuwe en vooral langverwachte Maserati GranTurismo Folgore! Zowaar voorzien van een zeer herkenbare vormgeving (à la zijn gelijknamige voorgangers). Hetzij met een snuifje MC20 sportwagen en Grecale crossover uiteraard.

Zelf rijden zit er voor Maniscalco niet in, wel vertellen Klaus Busse (Head of Design) en Maria Conti (Chief Communications) vol lof over hun nieuwe bolide. De volledige onthulling is pas voor enkele weken/maanden, wel krijgen we al een goed beeld omtrent het design, prestaties en rijgedrag. Het dashboard houden ze nog ietwat geheim, hier verwachten toch een serieuze progressie ten opzichte van de achterhaalde GranTurismo van weleer.

Interessanter is de zuiver elektrische aandrijflijn van de Maserati GranTurismo Folgore. Snel te herkennen aan de afwezigheid van uitlaatmonden. Technische details volgen later maar dat de 0-naar-100 sprint bijzonder vlot gaat kunnen we wel al zien. Reken daarvoor op slechts 2,7 seconden! De drie elektromotoren (!) genereren meer dan 1.000 pk / 800 Nm. In combinatie met een riante accupack (100+ kWh) moet dat voor een werkbaar rijbereik moet zorgen. Zeker aan iets rustigere snelheden…

Naast de GranTurismo Folgore EV zal Maserati haar nieuwe GT ook met een benzinemotor aanbieden. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat de 3.0-liter V6 Nettuno. Hopelijk zorgt die voor een “betrokken” soundtrack! Of er een nieuwe dakloze GranCabrio volgt is (momenteel) niet duidelijk.