Officieel: Hyundai Staria MPV (2022)Vergeet die grijze H1. Met de futuristisch ogende en vooral bijzonder ruime Staria mikt Hyundai op het luxueuze MPV segment!

In een ver verleden werd er bij Hyundai naar de H1 gekeken voor utilitair transport (H1 Van) en VIP vervoer (H1 People). Nu hebben ze daarvoor de Staria in de aanbieding. Zijn blitse en vooral futuristische vormgeving doen een zuiver elektrische aandrijflijn vermoeden, het tegendeel is echter waar. Voorin ligt er namelijk een 2.2-liter turbodiesel met 177 pk / 430 Nm. Die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 8-traps automaat. Inzake aandrijving is er keuze tussen voorwielaandrijving of vierwielaandrijving.

Afhankelijk van je noden/voorkeur is er een gepaste Staria MPV beschikbaar. Zo is er de Staria Wagon met negen of elf zitplaatsen en 1.303 liter laadvolume, de Staria Luxury met zeven “Executive Class” zitplaatsen en de Staria Van met slechts drie zitplaatsen en net geen 5.000 liter laadvolume. Hier krijg je zowaar drie Euro paletten in! Daarnaast werd er ook al gesproken over een lifestyle Staria Camper!

Naast diverse uitvoeringen kan de Hyundai Staria ook pronken met een riante veiligheidsuitrusting (slimme cruise control, dodehoekverklikkers, 360° camera, …), hightech interieur (LED sfeerverlichting, digitaal instrumentenpaneel, Bose audiosysteem, …) en handige functionaliteit (3 zones airco, elektrische schuifdeur, instaphulp, verwarmde/gekoelde zetels, …).

Behalve de aanwezigheid van diverse 17” en 18” lichtmetalen velgen en 3 jaar garantie zijn er geen verdere details beschikbaar. Ook de Belgische vanafprijs van de Hyundai Staria is (nog) niet beschikbaar. Misschien weet de lokale verdeler wel meer?!