Belgische prijs Citroen C5 X (2021): vanaf 32.820 euroCitroën onthult de prijzen van de C5 X, haar nieuwste vlaggenschip, die stijl met comfort en functionaliteit probeert te combineren!

Een gedurfd design dat de elegantie van een berline, de dynamiek/praktische nut van een break combineert met de bescherming en de robuustheid van een SUV. Zo omschrijft Citroën zelf de gloednieuwe C5 X die zich bovenaan het gamma positioneert. En dat zie je ook aan de vanafprijs van minimaal 32.820 euro.

De C5 X instapversie krijgt een 1.2-liter PureTech benzinemotor (130 pk) mee. Net zoals alle andere varianten is deze gekoppeld aan een 8-traps automaat (EAT8). Als het wat meer mag/kan zijn is er ook een 180 pk variant beschikbaar.

De zakelijke rijder kijkt ongetwijfeld naar de plug-in hybrides in de vorm van een C5 X Hybrid (225 pk). Dankzij een 12,4 kWh batterijpack geraak je hiermee zuiver elektrisch ongeveer 50 km ver (max 135 km/u). Deze PHEV kost je minimaal 43.820 euro en komt met een beperkte CO2 uitstoot van slechts 33 g/km.

Aan personalisatiemogelijkheden geen gebrek bij de nieuwe Citroen C5 X. Zo zijn er vier uitrustingsniveau’s (Live, Feel, Shine en Shine Pack) beschikbaar met een specifieke Business variant voor de fleetmarkt. Het interieur is dan weer in zes verschillende sfeerthema’s (ambiances) te verkrijgen (Grey Fabric, Urban Grey, Metropolian Grey/Blue, Hype Black en Hype Adamantium). Daarnaast zijn er zes mogelijkheden inzake lakkleur en drie verschillende wielen (17” tot 19”).

De gekende comfortophanging en comfortzetels kunnen hier uiteraard niet ontbreken net zoals hoogtechnologische gadgets zoals head-up display, 12” touchscreen, MyCitroën Drive Plus intertainment en hedendaagse rijhulp (Highway Driver Assist, Active Lane Departure Warning System, Rear Cross Traffic Alert en 360° camera).

Begin 2022 arriveren de plug-in hybrides.

De gloednieuwe Citroën C5 X Hybrid is nu reeds te bestellen, de reguliere benzineversies volgen later. De eerste exemplaren staan begin 2022 in de showrooms.