Uittip: 60 jaar Jaguar E-Type @ Autoworld Brussels (04/06 - 29/08)Ontdek deze zomer het verhaal van de prachtige Jaguar E-Type in Autoworld Brussels! Inclusief special guest…

Nadat eerder het 100-jarige Skoda en een resem supercars neerstreken in Autoworld is het deze zomer de beurt aan de Jaguar E-Type. Van begin juni tot eind augustus kan je in een prachtige setting het verhaal van deze sportieve Brit ontdekken. En als Enzo Ferrari himself de Jaguar E-Type als “de mooiste auto ooit” omschreef moet er wel iets van waar zijn zeker?

Voor de première op het Autosalon van Genève 1961 reed testpiloot Norman Dewis het prototype gewoon van Engeland naar Zwitserland. Goed voor een nachtelijke rit van 17 uur! Als basis voor de E-Type werd de D-Type gebruikt, een succesvolle Le Mans racewagen.

Met zijn knappe vormgeving, sensationele prestaties en opmerkelijk scherp prijskaartje werd de Jaguar E-Type een instant succes. Als eerbetoon zal Jaguar de gelimiteerde F-Type Heritage 60 Edition (60 stuks) tentoonstellen tussen midden juli en midden augustus. Kostprijs? Minstens 161.250 euro. Afhankelijk van je voorkeur kan je voor dat bedrag ook een oldschool E-Type in goede staat op de kop tikken…

Meer informatie en tickets kan je terugvinden op de website, Autoworld benadrukt dat ze bezoekers in alle veiligheid (inclusief de nodige regels/maatregelen) ontvangen. (Foto’s Autoworld/Yves Noël)