Officieel: Citroen C3 Aircross (2021)Citroën heeft de hippe C3 Aircross crossover vernieuwd waarbij de nieuwe voorzijde direct in het oog springt!

Sinds de introductie van de nieuwe C3 Aircross in 2017 heeft Citroën maar lieft 330.000 exemplaren verkocht. Met een opfrisbeurt wil de Franse autobouwer een vervolg breien aan dat succesverhaal. Tot groot jolijt van de funky crossover!

De opgewaardeerde Citroen C3 Aircross is gemakkelijk te herkennen aan de gewijzigde voorzijde. De mosterd daarvoor werd overduidelijk gehaald bij de XCPerience Concept uit ’16 met nieuwe (LED) koplampen (in twee delen), nieuwe grille, nieuw (verchroomd) merklogo en extra bescherming uit kunststof. Dat helpt om zijn avontuurlijke inborst te benadrukken!

Uiteraard groeien de mogelijkheden inzake personalisatie, van de zeven koetswerkkleuren zijn er drie nieuwkomers (Khaki Grey, Voltaic Blue en Polar White). Daarnaast zijn er ook vier kleurpacks, een zwart of wit dak en 16”/17” velgen. Dat maakt dat er meer dan 70 verschillende configuratiemogelijkheden zijn.

Het interieur van de C3 Aircross werd ook wat opgefrist met ondermeer de prinsheerlijke Advanced Confort stoelen, nieuw 9” touchscreen, draadloze telefoonlader, extra opbergvak… De achterbank is nog steeds verschuifbaar (in twee delen, over 15 cm). De koffer biedt op die manier ruimte aan 410 tot 520 liter bagage, met de achterbank plat ontstaat er 1.289 liter bagageruimte.

Inzake personalisatie is er binnenin keuze tussen vier thema’s, zijnde Ambiance, Ambiance Urban Blue, Ambiance Metropolitan Graphite en Ambiance Hype Grey. Elk uiteraard met hun onderscheidende details en accenten.

Met verkeersbordenherkenning, Active Safety Brake (noodremhulp), achteruitrijcamera en automatische lichtblokken kan de C3 Aircross zich niet persé onderscheidden binnen het riante segment. Dat moet wél lukken met keyless entry/go, Park Assist én een head-up display!

De vernieuwde Citroen C3 Aircross is er met de 1.2-liter PureTech driecilinder benzine (110 pk of 130 pk), 1.5-liter BlueHDI viercilinder diesel (110 pk). Standaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, wie wenst kan de EAT6 automaat verkrijgen.

Tegen de zomer moet de opgefriste C3 Aircross bij de lokale Citroën verdeler staan, prijsmatig zal alles ongetwijfeld in lijn liggen van het huidige aanbod.