Officieel: Jeep Wrangler 4xe plug-in hybride (2020)

Officieel: Jeep Wrangler 4xe plug-in hybride PHEV (2020)Ook de avontuurlijke Jeep Wrangler krijgt een milieuvriendelijke 4xe plug-in hybride motorisatie (375 pk).

Na de Renegade en Compass 4xe PHEV’s voorziet Jeep nu de avontuurlijke Wrangler offroader van een (fiscaal interessante) plug-in hybride aandrijflijn. Die gaat verder op de 2.0-liter benzine en krijgt het gezelschap van twee elektromotoren (een koppelomvormer in de 8-traps automaat en eentje als startgenerator) plus een 17 kWh lithium-ion accupack. De vierwielaangedreven Wrangler 4xe PHEV biedt in optimale omstandigheden een gecombineerd vermogen van 375 pk / 637 Nm, zuiver elektrisch zou je 40 km ver moeten geraken.

De diepgaande details willen we jullie besparen maar Jeep heeft het nodige gedaan om enerzijds de befaamde rij-eigenschappen van de Wrangler te behouden (ondermeer met een doorwaadhoogte van 76 cm en riante oploop/afloophoeken!) in combinatie met de technisch uitdagende aandrijflijn (meer specifiek het gedeelte inzake batterij/elektromotor).

De Wrangler 4xe heeft drie specifieke E-Selec rijmodi, Hybride, Electric en eSave. Bij die laatste hou je zoveel mogelijk batterijcapaciteit over voor op een later/beter moment te gebruiken. Tevens kan je voor een versterkte remenergierecuperatie opteren! Het digitale dashboard en UConnect infotainmentsysteem bieden extra weergavemogelijkheden inzake rijbereik, batterijlading en energiestroom.

Laden doe je linksvoor (inclusief handig LED indicatoren), de Wrangler PHEV herkennen kan aan menig 4xe badge en Electric Blue accenten rondom (ondermeer de stiknaden in het interieur). De Jeep Wrangler 4xe is verkrijgbaar in tien koetswerkkleuren (Black, Bright White, Firecracker Red, Granite Crystal Metallic, Hella Yella, Hydro Blue, Sting Gray, Snazzberry, Sarge en Billet Silver) en met twee interieurafwerkingen (Black & Heritage Tan stof en Dark Saddle leder).

Vanaf 2021 is de Wrangler 4xe PHEV in Europa te verkrijgen (net zoals in China en de Verenigde Staten), de productie zal plaatsvinden in Toledo (Ohio, USA). Prijzen en uitvoeringen volgen later.

Lees hier onze rijtest met de Jeep Wrangler 2.0i!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...