Coyote, Google Maps en Waze binnenkort beschikbaar via Apple CarPlay (iOS12)

Coyote, Google Maps en Waze binnenkort beschikbaar via Apple CarPlay (iOS12)Met de nakende lancering van iOS12 krijgen we (eindelijk!) een Coyote, Google Maps en Waze binnen Apple CarPlay!

Apple CarPlay, slimme koppeling van je iPhone op het infotainmentsysteem van je wagen wordt meermaals aangeprezen als must have anno 2018, in de praktijk heeft het maar een beperkte meerwaarde tov Siri bijvoorbeeld. Iets dat vermoedelijk gaat veranderen met de lancering van de nieuwe iOS software (iOS12 voor de kenners) deze herfst, Apple laat dan (eindelijk) meer ontwikkelaars toe om nieuwe toepassingen te integreren in het CarPlay platform!

Daar waar je nu nog verplicht aangewezen bent op Kaarten, Apple’s eigen navigatiesoftware, kan je met iOS12 kiezen ondermeer Google Maps én het bijzonder efficiënte Waze. Eveneens handig is de toekomstige beschikbaarheid van de Coyote technologie die je in realtime helpt om heelhuids op je bestemming toe te komen.

De tegenhanger van Apple CarPlay, Android Auto, is al een tijdje te combineren met Waze en Google Maps maar is officieel nog niet terug te vinden in de Belgische Play Store. Autoconstructeurs zouden ook niet staan springen om Android Auto te ondersteunen gezien de potentiële veiligheidsdreiging van de open source software.

Coyote, Google Maps en Waze binnenkort beschikbaar via Apple CarPlay (iOS12)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...