App-tip: Waze flitspaalverklikker

Waze header
Outsmarting Traffic, together!” Da’s de slogan van Waze en dat klinkt alvast zeer aanlokkelijk.

Deze App integreert verschillende interessante toepassingen: het is niet alleen een navigatiesysteem, maar verklikt ook waar er flitspalen staan en waar je files tegen kan komen. Alles in één dus, en da’s verdomd handig. Naarmate je meer en meer rondrijdt en interessante meldingen maakt, krijg je punten in een scoringssysteem. Een leuk extraatje.

Het navigatie-onderdeel van Waze werkt alleszins naar behoren. Het systeem maakt gebruik van je interne GPS in je GSM. Een bestemming ingeven kan zeer eenvoudig – en mocht je ze fout ingeven, corrigeert het systeem angstaanjagend accuraat. Een stem geeft aan waar je naartoe moet rijden, mocht dat nog niet duidelijk genoeg zijn, kan je ook op de kaart kijken waar je heen moet, daar is de juiste weg uiterst gebruiksvriendelijk aangegeven.

Als je tijdens het rijden een obstakel/file/flitspaal tegenkomt, zal Waze je daar een melding van geven. Maar daar waar concurrent Coyote continu meldingen geeft – die soms oorverdovend en enerverend klinken – is dat bij Waze niet het geval. Meldingen van een file komen enkel door als ze op je weg liggen, idem voor obstakels. En meldingen voor flitspalen worden enkel gegeven als je een flitspaal nadert én tegelijk te snel rijdt. Wat uiteraard niet mag, maar goed, dat kan al eens gebeuren.

Deze App is dus alleszins een aanrader. Niet alleen omdat ze naar behoren navigeert, maar ook omdat ze flitspalen verraadt, mobiele controles aangeeft en files in kaart brengt. Outsmarting Traffic op z’n best dus. En bovendien is de App gratis en beschikbaar voor iPhone, Android, Blackberry en Nokia. Laten we nu met z’n alleen die App downloaden en gebruiken, want hoe meer users, hoe meer real-time informatie over het verkeer.

Deel dit bericht:

5 reacties op "App-tip: Waze flitspaalverklikker"

 1. TDB 09-04-2012 om 12:04

  Ziet ernaar uit dat dit een top-app is/wordt!

 2. PJS 09-04-2012 om 12:12

  Zelf reeds gebruikt en inderdaad een aanrader!

 3. kristofl 09-04-2012 om 12:29

  Gratis? Netjes! Even downloaden…

 4. YvesVG 09-04-2012 om 13:46

  lijkt me handig, ik ga hem vanaf nu gebruiken

 5. kevintje 06-05-2013 om 23:38

  ik vind dit niet op men nokia lumia 620

Reageer

Reactie aan het plaatsen...