Officieel: Kia Niro EV (2019)

Officieel: Kia Niro EV (2019)Na de Niro hybride en Niro plug-in hybride komt Kia in het najaar ook met een zuiver elektrische Niro EV!

Met de Niro heeft Kia een compacte crossover met groene inborst in het gamma, afhankelijk van je noden is deze te verkrijgen met een normale hybride-aandrijflijn of een stekkervariant. Op het Autosalon van Korea zag de Niro EV het daglicht met een autonomie van maximaal 450 km, in het najaar volgt de Europese variant op het Autosalon van Parijs (september).

De Kia Niro EV kan je herkennen aan zijn gesloten grille, aerodynamische velgen en aangepaste bumper. Naast de eerdergenoemde 64 kWh sterke topversie zal er ook een goedkopere Niro EV beschikbaar zijn met een 39.2 kWh elektromotor, nog steeds goed voor een zuiver elektrisch rijbereik van 300 km. Niet toevallig net hetzelfde waarden als de Hyundai Kona Electric!

Prijzen volgen later.

Lees hier onze rijtest met de Kia Niro 1.6 Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...