Officieel: Citroen C3 (2016)

Officieel: Citroen C3 (2016)Voor een nieuwe generatie C3 combineerde Citroën het beste van de DS3, C4 Picasso en de populaire C4 Cactus!

De Citroen C3 is compacte stadswagen die vooral op het rationele speelt; jezelf comfortabel – en relatief ruim – van A naar B verplaatsen. De C3 bestaat al sinds 2002 en werd in 2009 volledig vernieuwd, in 2013 konden we hem op het Autosalon van Genève in een opgefriste jas aanschouwen. Voor de nieuwe variant gooien de Fransen het design behoorlijk sterk overhoop, een gok die ze ook maakten met de C4 Cactus en hun geen windeieren heeft gelegd..

Wie goed kijkt naar het nieuwe – frivole en kleurrijke – design ziet ook wel wat invloeden van de grotere C4 Picasso en de premium DS3! De luchtkussens aan de zijkanten – airbumps aldus Citroën – wordt ook bij de C3 ongetwijfeld dé gimmick.. Door te spelen met de zwarte wielkasten oogt hij ook hoger dan de C3 in werkelijkheid is, willen de Fransen hiermee ook gaan meespelen op de crossover hype? In de lengte groeit de 3e generatie Citroen C3 ongeveer 5 centimeter en in de breedte komen er eveneens enkele centimeters bij! De koffer biedt ruimte aan 300 liter bagage.

Binnenin krijgen een soortgelijk geheel als bij de C4 Cactus met fijne – en wederom zeer kleurrijke – materialen, de beter uitgeruste versies mogen pronken met het grote intofaintmentdisplay centraal op het dashboard. Niet dé meest innoverende feature van deze C3, die eer gaat naar de (optionele) ConnectedCam-dashboardcamera die constant korte HD opnames maakt. In geval van een aanrijding worden de laatste 30 seconden per direct opgeslagen, handig voor de verzekering!

Het onderstel – en bijhorende techniek – leent Citroën van PSA partner Peugeot en meer specifiek de setup van de 208 al voorziet de Double Chevron ongetwijfeld een iets comfortabeler geheel. Starten doe je met de 1.0-liter driecilinder met 68 pk waarna een 1.2-liter viercilinder 82 pk levert. De turbogeblazen 1.2-liter bezit 110 pk! Wil je dieselen in de nieuwe Citroen C3 ben je verplicht te kiezen voor de 1.6-liter BlueHDI met 75 pk of 100 pk. Allen komen ze met een manuele versnellingsbak, op termijn zou er ook een automaat bijkomen.

Tegen oktober moet deze funky Fransman opduiken in het dealernet, of deze toch wel geslaagde make-over ook een stevige invloed zal hebben op het prijskaartje zal tegen dan wel duidelijk zijn!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...