Teaser: Hardcore Mercedes-AMG GT R is daar!

Teaser: Hardcore Mercedes-AMG GT R is daar!Op 24 juni gaat het Goodwood Festival of Speed wederom van start, Mercedes-AMG grijpt deze feestelijke aangelegenheid aan om de straffere AMG GT R te presteren!

Dat de sportieve divisie van Mercedes-Benz bezig was aan een hardcore variant van de alreeds zeer potente AMG GT was al geruime tijd duidelijk met een resem spyshots en duidelijke geruchten. Twee jaar geleden vierden we nog de komst van de Mercedes-AMG GT op het Autosalon van Parijs, vorig jaar mochten we er zelfs even van genieten! Alles kan beter en dat weten ze bij Das Haus ook dus mocht alles nog wat straffer, op het aankomend Festival of Speed te Goodwood krijgen we de R te zien! Deze zal zich nestelen tussen het huidige topmodel, de AMG GT S en een AMG GT Black Series die we over enkele jaren verwachten.

De eerste teaserbeelden onthullen een behoorlijk groene koetswerkkleur -vandaar de hippe #BeastOfTheGreenHell hashtag – met een hoop sportieve elementen zoals veel koolstofvezel, extra verluchtingsgaten voor de motorkap, centrale uitlaten en een vaste achtervleugel. De AMG GT R is duidelijk geïnspireerd op de AMG GT3, de track only circuitvariant!

Momenteel mag je kiezen tussen een 476 pk of 510 pk sterke versie van de 4.0-liter V8, als we de nummerplaat mogen geloven krijgt de Mercedes-AMG GT R 585 pk. Traditiegetrouw verliest een dergelijke hardcore uitvoering ook wel wat kilo’s dankzij het doordacht gebruik van lichtgewicht materialen en wat minder luxe in het interieur!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG GT!

Teaser: Hardcore Mercedes-AMG GT R is daar!

Nog wat spanning opbouwen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...