Officieel: Maserati Quattroporte facelift (2016)

Officieel: Maserati Quattroporte facelift (2016)De nieuwe Maserati Quattroporte gaat intussen al enkele jaren mee, hoog tijd voor een (beperkte) facelift!

Eind 2012 kregen we een grondig vernieuwde generatie van de vierdeurs Maserati die intussen reeds meer dan 24.000 keer verkocht werd. Om dit succes op gang te houden voorzagen de Italianen een opfrisbeurt voor de luxueuze limousine, visueel te herkennen aan de strakgetrokken bumpers met matzwarte details en een zelfsluitende grille wat moet resulteren in een betere aërodynamica. Vanaf heden krijgen we ook twee uitvoeringen van de Maserati Quattroporte die GranLusso en GranSport gedoopt hebben. Die Lusso is volledig gericht op ‘Italiaanse luxe’ terwijl de Sport zich van de meer dynamische kant laat zien.

Binnenin groeit het infotainmentsysteem tot 8,4 inch en verwelkomen we Apple Carplay / Android Auto in een licht gewijzigde interieurvormgeving. Dankzij een luchtkwaliteitsensor moeten ongewenste geuren en vervelende gassen verleden tijd zijn!

Motorisch blijft alles grotendeels bij het oude met wat hogere topsnelheden. De topper blijft de 3.8-liter V8 benzinemotor GTS – van Ferrari – met 530 pk / 710 Nm, iets lager in de pikorde vinden we de 3.0-liter V6 met 410 pk / 550 Nm of 350 pk / 500 Nm. De drieliter V6 kan je desgewenst ook met de Q4 vierwielaandrijving verkrijgen. De basisversie is overigens 20 pk krachtiger dan zijn voorganger! De Maserati Quattroporte Diesel blijft met zijn V6-turbomotor met 275 pk / 600 Nm ongewijzigd.

De vernieuwde Quattroporte is per direct bestelbaar in het Maserati dealernet (Gent – Brussel – Antwerpen), de prijzen liggen in lijn met de huidige.

Lees hier onze rijtest met de Maserati Quattroporte GTS of Quattroporte Diesel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...