Officieel: Audi A8 L extended [6,36 meter!]

Officieel: Audi A8 L extended [6,36 meter!]Voor iemand was een reguliere A8 L (5,27 meter) niet voldoende dus bouwde Audi een unieke A8 L Extended met plaats voor zes inzittenden, intussen komt er meer en meer interesse voor deze luxelimousine!

Met een lengte van 6,36 meter is deze A8 L Extended meer dan een meter langer dan de reeds lange A8 L, dankzij de extra ruimte konden er wel twee extra zitplaatsen bij achteraan. Manillen, rusten of een managementmeeting houden, allemaal geen probleem voor de Audi A8 L Extended! Bijna een volledig jaar nam de ontwikkeling en uitwerking van dit product in beslag maar het ziet er naar uit dat die inspanningen zullen lonen, de Duitse premiumconstructeur uit Ingolstadt kreeg intussen nog diverse vragen naar een dergelijke uitvoering. Het feit dat die andere Duitse premiumconstructeur sinds kort ook een dergelijk model in het aanbod heeft zitten zal ook wel meespelen in dit geval.

Qua luxe en weelderigheid gaat de A8 XXL natuurlijk zo ver je maar zou willen (en kan betalen), een glazen panoramadak van maar liefst 2,4 meter versterkt intens het ruimtegevoel. De zes zetels zijn uitgevoerd in het beste leder en elektrisch verstelbaar in alle mogelijke richtingen. Achteraan krijg je – zoals bij de reguliere A8’s – een Rear Seat Entertainment systeem en een koelbox.

Onder de motorkap van dit eerste exemplaar van de A8 L Extended zit er een 3.0-liter TFSI die 310 pk en 440 Nm weet te genereren. Slechts 7,1 seconden heb je nodig om vanuit stilstand te accelereren naar 100 km/u en bij 250 km bereik je de topsnelheid met deze toplimousine die bijna 2,5 ton op de weegschaal zet. Handig in dat geval zijn de grijpgrage remmen die overkomen van de S8 in combinatie met 19″ velgen.

Een prijs werd niet meegedeeld maar reken sowieso op een stevig bedrag.

Lees hier onze rijtest met de Audi A8 3.0 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...