Autosalon van Geneve 2016 Live: Overzicht deel 4

Autosalon van Genève 2016 Live: Overzicht deel 4Bekijk hier deel 4 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Genève met Aston Martin, Bugatti, Toyota, Opel en SsangYong.

Na een gezegende carrière van de Aston Martin DB9 familie kijken al een tijdje reikhalzend uit naar een waardige opvolger, met de gloednieuwe DB11 raken ze alvast – met een eerder evolutionair design – de juiste snaar. Binnenin herkennen we behoorlijk veel elementen uit de meer sportieve Mercedes modellen, maar laat dat de pret niet bederven. Aston Martin gelooft sterk in V12 motoren en bouwde dan ook maar een nieuwe 5.2-liter twaalfcilinder met twee turbo’s, goed voor ruim 600 pk en 700 Nm! Na de DB11 Coupé verwachten we diverse koetswerkvarianten en zelfs een instapper met een V8, daarnaast is het nog steeds uitkijken geblazen hoe ze het SUV avontuur met de DBX zullen aanvatten.

Na bijna 10 jaar van special edition’s en kleurrijke uitvoeringen van de Bugatti Veyron waren we misschien wel wat uitgekeken op deze knotsgekke hypercar met weerzinwekkende prestatiecijfers. Met de gloednieuwe Chiron doen de Duitsers Fransen nog wat gekker met een een extreme styling, een strakgetrokken interieur, nog meer vermogen (1.500 pk !) en een topsnelheid van maar liefst 460 km/u. Op de planning staan er 500 exemplaren van de Chiron, ongeveer 140 zouden er daarvan al verkocht zijn aan een stevig prijskaartje van ongeveer 2 miljoen euro! Benieuwd of er evenveel Chiron’s als Veyron’s zullen opduiken op het Belgisch grondgebied..

Toyota wil graag meespelen in het segment van de populaire – en goedverkopende! – crossovers en komt daarom met de CH-R op de proppen die verdacht veel op het gelijknamige concept van enkele jaren terug lijkt. De typebenaming staat voor Coupe High Rider. Daarnaast verruimen ze ook het praktische aanbod met de ProAce én krijgt het Hilux werkpaard een kleine facelift. Grootste nieuwigheid is hier de nieuwe 2.4-liter D-4D turbodiesel die zuiniger, krachtiger en vooral efficiënter is dan zijn voorganger.

Opel viert feest in Genève, de gloednieuwe Astra werd zojuist namelijk verkozen tot ‘Car of the Year 2016’. Een mooie bekroning door een internationale jury van 58 autojournalisten waarbij de Astra het nipt won van de XC90 en MX-5! Met de GT Concept laten de Duitsers ook alvast een sportieve compacte designstudie zien al verwachten we niet direct zo’n toevoeging in het eerder rationele Opel gamma. De hippe Mokka crossover kreeg ook facelift en daarbij een X in de naam.

SsangYong acht te tijd rijp om met de XLV, een Tivoli XL, naar buiten te komen, maar liefst 23,5 centimeter komt er bij in de lengte. Zowel beenruimte achteraan en het laadvermogen profiteren van deze groeispurt. Het motorenaanbod neemt de SsangYong XLV gewoon over van de Tivoli, namelijk een 1.6-liter benzinemotor (128 pk) en een evengrote diesel (115 pk). Met de SIV-2 Concept – als opvolger van de SIV-1 – krijgen we wederom een nieuwe blik op de Korando opvolger die niet vies zou zijn van een (mild) hybridemotorisatie..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...