Autosalon van Geneve 2016 Live: Overzicht deel 7

Autosalon van Genève 2016 Live: Overzicht deel 7Bekijk hier deel 7 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Genève met Mercedes, Pagani, Skoda en Volkswagen. 

Traditioneel een stevige lijst aan nieuwigheden bij Mercedes in Genève. We beginnen met een aangedikte A-Klasse, krijgen het hoofdgerecht met de volledig nieuwe C-Klasse Cabriolet en gaan door naar de gloednieuw E-Klasse die zijn Europese introductie viert! Voor de lifestyleliefhebbers is optioneel nog een opgefriste SL-Klasse en SLC-Klasse Roadster terug te vinden. Sportievelingen zullen dan weer smullen van heel wat lekkers met de magische AMG letters achterop, voor wie het wat minder zoeter mag/moet is er nu een 43 AMG instapper van ondermeer de C Coupé en SLC.

Bij Pagani vinden we een kanariegele Huayra (met nieuwe trackpack: bumperset, velgen en diffusor) terug die raar maar waar niet zoveel aandacht krijgt in Genève. Deze beeldschone hypercar heeft de pech naast de Huayra BC te staan, een krachtigere (+65 pk) en lichtere (-135 kg) uitvoering. Slechts 20 exemplaren zijn er voorzien aan meer dan 2 miljoen euro per stuk, nu nog gaan lobbyen achter een bestelbon is vergeefse moeite! De BC in de naamgeving verwijst naar de overleden Benny Caiola, de allereerste klant maar vooral een goede vriend en zakelijke mentor van Horacio Pagani.

Terwijl Seat al direct mag uitpakken met een productiemodel moet Skoda eerst nog deelnemen aan de verplichte conceptronde, hopelijk blijft het knappe design van de VisionS Concept intact voor het (spoedig) productiemodel. Momenteel nog voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn al gaan we er vanuit dat de Kodiak (vermoedelijke naamgeving) ook met de gekende TSI’s en CRTDI’s te verkrijgen zal zijn. Iets minder avontuurlijk maar wél gewoon te bestellen is de stoere Fabia Combi Scoutline en sinds kort ook vierwielaandrijving voor de geniale Octavia RS! De milieuvriendelijke Octavia G-TEC (CNG) staat in Genève met een DSG automaat, zuinigheid en comfort gaan vanaf heden dus ook hand in hand bij de Tsjechische autoconstructeur.

Opmerkelijke sobere taferelen bij Volkswagen in Zwitserland. Grote nieuwigheid is de dakloze T-Cross Breeze Concept die hint naar een nieuwe (cabrio?) crossover tezamen met de meer tastbare Up! facelift en een Polo Beats edition. Gelukkig is er nog de nieuwe Tiguan en Touran die hun strakke R-Line uitvoering maar al te graag showen, ook de elektrische BUDD-e microbus genereert heel wat aandacht. De sportieve honneurs worden voor Wolfsburg waargenomen door de strakke Golf GTI Clubsport met maximaal 290 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...