Officieel: Audi A4 Allroad quattro (2016)

Officieel: Audi A4 Allroad quattro (2016)Goed nieuws voor de avonturiers onder ons, de nieuwe Audi A4 Allroad quattro is er!

Na de lancering van de A4 Berline en A4 Avant was het wachten geblazen tot de meer avontuurlijke vorm, traditioneel omgedoopt tot A4 Allroad, het levenslicht zag. In Amerika hebben ze geen reguliere Avant-uitvoering dus moeten ze het doet met de Allroad variant, vandaar dat deze gepresenteerd werd op het Autosalon van Detroit.

Het klassieke Allroad recept is hier nog steeds van de partij: je neemt een goed uitgeruste Audi A4 Avant, verhoogt hem ietwat (+ 34 mm) waardoor de bodemvrijheid toeneemt, rekent steevast op de quattro vierwielaandrijving (mét offroad modus) en voorziet wat extra beschermingsplastiek rondom. De koffer slikt nog steeds 505 liter in normale modus, met de zetels plat kan je maximaal 1.510 liter bagage meesleuren over verharde en onverharde ondergrond!

Het motorengamma van de Audi A4 Allroad quattro omvat geen verrassingen als je kijkt naar het brede gamma bij de Berline en Avant! Instapper van dienst is hier de 1.4-liter TFSI met 150 pk terwijl de 2.0-liter TFSI te verkrijgen is met 190 of 252 pk. Dieselrijders hebben iets meer keuze tussen een 2.0-liter TDI (136 pk, 150 pk of 190 pk) of 3.0-liter TDI (218 pk of 272 pk). De krachtoverbrenging verloopt via een manuele zesversnellingsbak, de nieuwe S Tronic automatische zesversnellingsbak of een evolutie van de achttraps Tiptronic automaat.

Dankzij efficiënt plaatsgebruik en nieuwe materialen is de nieuwe generatie Audi A4 Allroad een pak lichter (- 100 kg) en daardoor alvast een pak zuiniger (- 21%). Het hoogwaardige interieur werd ook volledig overnomen van de A4 broeders met de Virtual Cockpit als hét gadget dat je sowieso wil hebben. De kofferklep is automatisch en optioneel te openen/sluiten met een voetbeweging.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...