Autosalon Brussel 2016: Lamborghini Line-up

Autosalon Brussel 2016: Lamborghini Line-upTwee grote nieuwigheden op de stand van Lamborghini tijdens het 94ste Autosalon van Brussel: de Huracan LP580-2 en Huracan LP610-4 Spyder!

De Gallardo was met meer dan 13.000 gebouwde exemplaren dé best verkopende Lamborghini aller tijden, zijn opvolger heeft alles in zich om dat record aan diggelen te slaan. Nog voor de productie goed op gang kwam waren er reeds 700 bestelbonnen getekend, ondertussen zijn er al meer dan 3.000 Huracan’s geproduceerd! Om het succes van deze potente stier de komende jaren verder te zetten mogen we diverse uitvoeringen verwachten, de eerste twee daarvan beleven binnenkort hun Belgische première als we het blitzbezoek op de Zoute Grand Prix even wegdenken.

Tijdens dat mondaine evenement konden we in Knokke al (kortstondig) kennismaken met de prachtige Lamborghini Huracan LP610-4 Spyder. Deze dakloze uitvoering is ideaal voor de vermogende zonneklopper met een voorliefde voor stevige prestaties en vierwielaandrijving, de 5.2-liter V10 levert hier 610 pk en 560 Nm. Het stoffen dak kan je al rijdend openen en sluiten (tot 50 km/u), dit in 17 seconden en zo kan je nog beter genieten van de schreeuwende tiencilinder. Kostprijs van deze potente cabriolet: maar liefst €226.000 en dan kan je nog maximaal €99.000 uitgeven aan leuke / mooie opties!

Met die LP610-4 Spyder kan je misschien wel meer genieten van het rijden + het goede weer maar wie écht focust op de rijsensatie moet zijn zuurverdiende euro’s misschien beter investeren in de achterwielaangedreven Huracan LP580-2. Zoals de naam al doet vermoeden krijgt deze 580 pk mee in combinatie met een lichter gewicht (- 33 kg), de gelukkige bezitter van deze scherpe Italiaan zal heel wat verder kunnen gaan. Daarbij hoort ook een groter riscio op brokken, altijd zonde bij een wagen van minstens €182.100!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...